در محل كار به دليل اختلاف هايي نظير قبول نداشتن امام جماعت و حضور افرادي كه در حيف و ميل بيت المال دخيل هستند، افرادي در صف نمازگزاران، نماز به فرادي مي خوانند و موجب قطع ارتباط نماز جماعت ميشوند. آيا بهتر است نماز را در چنين جايي به جماعت بخوانيم يا صبر كنيم بعد از اتمام جماعت، به فرادي بخوانيم؟


اگر عدالت امام جماعت احراز نشده باشد، نمي توان نماز را به او اقتدا كرد. احراز عدالت به آن است كه يا خود شخص بداند، يا دو عادل خبر دهند، يا به حُسن ظاهر در بين مردم شناخت شود. يقين به عدالت لازم نيست.

اگر فرادي خواندن نماز، در جايي كه جماعت برقرار است، موجب بي احترامي و هتك حرمت جماعت يا امام جماعت شود، جايز نيست. بايد صبر كند، بعد از اتمام جماعت، نماز را به فرادي بخواند يا قبل از اقامة جماعت، در صورتي كه وقت نماز شده، نماز را به فرادي بخواند. اگر به عدالت امام جماعت اعتقاد دارد و به يكي از راهها عدالت را احراز كرده است، سعي كند كه نماز را به جماعت بخواند و در جايي بايستد كه اتصال بر قرار است.

تذكر: يكي از دلايل اهميت نماز جماعت و ثواب كثير آن (كه اگر شمار نمازگزاران جماعت از ده نفر بگذرد، فقط خدا قادر به محاسبة ثواب آن است) تحكيم وحدت مسلمانان است. چقدر زشت و ظلم به نفس و ديگران است، عبادتي را كه خداوند زمينه ساز وحدت و تحكيم روابط انسان ها قرار داده، برخي آن را به عامل تفرقه و اختلاف تبديل كنند! خداوند همة ما را از لغزشهاي نفساني و شرارت هاي هواي نفس خويش محافظت فرمايد.



دفتر تبليغات اسلامي

بازگشت