چند حديث در مورد ترك نماز جمعه بنويسيد


پيامبر اكرم (ص) فرمود: خداوند نماز جمعه را بر شما واجب كرد. هركس آن را در حيات من يا بعد از وفات من از روي استخفاف يا انكار ترك كند، خداوند او را پريشان ميكند و به كار او بركت نميدهد. بدانيد نمازش و زكاتش و حجش قبول نميشود و اعمال نيكش پذيرفته نخواهد شد تا از اين كار توبه كند. در حديث ديگري از امام باقر (ع) ميخوانيم: نماز جمعه فريضه است و اجتماع براي آن با امام معصوم فريضه است. هرگاه مردي بدون عذر سه جمعه را ترك گويد، فريضه را ترك گفته و كسي سه فريضه را بدون علت ترك نميگويد مگر منافق.

در حديث ديگري آن حضرت ميفرمايد: كسي كه سه جمعه متوالي نماز جمعه را ترك گويد، خداوند بر قلبش مُهر ميزند، يعني آن شخص قساوت قلب ميگيرد و راه هدايت را برخود ميبندد.

مذمتهاي شديدي كه در مورد ترك نماز جمعه آمده، در صورتي است كه نماز جمعه واجب عيني باشد، يعني در زمان حضور امام معصوم (ع). اما در زمان غيبت بنابر اين نماز جمعه واجب تخييري باشد، چنان كه فقها فرمودهاند، يعني نماز گزار مخير است بين اين كه نماز جمعه بخواند يا نماز ظهر را به جا آورد، اگر از روي استخفاف و انكار انجام نگيرد، مشمول اين مذمتها نخواهد شد، هر چند عظمت نماز جمعه محفوظ است.



دفتر تبليغات اسلامي

بازگشت