اگر نماز در ساير اديان وجود داشته پس چرا پيراوان اديان مثل مسلمانان نماز را با شكوه بر پا نمي دارند


نماز كه نوعي عبادت و پرستش و ارتباط ويژه با آفريدگار جهان و انساناست در اديان پيشين نيز وجود داشت، اما كيفيت آن در اديان مختلفمتفاوت بوده است و صورت كاملي از چگونگي آن در هر ديني در دستنيست. آنچه مسلم است مراسمي به عنوان عبادت و پرستش در كليه اديانوجود داشته و دارد.
نماز در تمامي اديان گذشته واجب بوده و در آيات و روايات زيادي به اينمساله اشاره شده است؛ هر چند ممكن است از نظر شكل ظاهري، اعمالاركان، اذكار و الفاظ؛ نماز مسلمانان فرق داشته باشد.
قرآن درباره اسماعيل(ع) ميفرمايد: «و كان رسولاً نبياً و كان يأمر اهلهبالصلاة و الزكاة...؛]اسماعيل[ فرستاده و نبي بود؛ او هميشه خانواده خودرا به نماز و زكات فرا ميخواند...».
درباره نماز موسي و برادرش هارون ميفرمايد: «و به موسي و برادرشوحي فرستاديم كه براي ملت خود خانههايي در مصر انتخاب كنيد وخانههايتان را مقابل يكديگر قرار دهيد و نماز را به پا داريد (و اقيمواالصلاة) و به مؤمنان بشارت ده».
لقمان در مواعظ و اندرزهاي خود به پسرش ميگويد: «پسرم! نماز رابرپادار (اقم الصلاة) و امر به معروف و نهي از منكر كن».
حضرت ابراهيم(ع) زن و فرزند خود را در بيابان تنها گذاشت دست به دعابرداشت و گفت: «خداوندا! من برخي از دودمانم را در سرزميني بي آب و گياهدر كنار خانهاي كه حرم تو است جاي دادم تا نماز را برپا دارند». (ابراهيم، آيه37 و 38)
پس نماز، عبادت و نيايش در همه اديان حتي در بين تمامي انسان وجودداشته و دارد؛ اما شكل و نوع آن فرق ميكند كه كاملترين عبادات، همان نمازتشريح شده مسلمانان است. بدين صورت كه متناسب با تكامل دين، نماز نيزروند تكاملي داشته است و دين مبين اسلام ـ همچنان كه در معارف و قوانين ومقررات اجتماعي كاملترين دين است ـ در عبادات نيز جامعترين و كاملترينآنها را ـ كه متناسب با انسان رشد يافتة عصر خاتميت است ـ تشريع فرمود.
و آنچه الان پيروان بعضي از اديان به عنوان آداب عبادت و نماز انجامميدهند مطابق با واقع نيست چون تمام اديان قبل از اسلام دستخوشتحريف شده است.

ستاد اقامه نماز

بازگشت