لطفاً ترتيبي براي خواندن نمازهاي قضا ارائه كنيد.


در نمازهايي كه در اداي آن ها ترتيب لازم است، مانند نماز ظهر و عصر از يك روز و مغرب و عشا از يك شب در قضاي آن ها رعايت ترتيب لازم است، مثلاً اگر در يك روز نماز ظهر و عصر كسي قضا شده، لازم است اوّل ظهر و بعد عصر را بخواند، ولي در غير از مواردي كه در اداي آن ها ترتيب نيست، در قضا هم ترتيب لازم نمي باشد، مثلاً كسي كه يك روز نماز عصر و روز بعد نماز ظهر را نخوانده، لازم نيست اول نماز عصر و بعد از آن نماز ظهر را قضا كند.

البته بعضي از مراجع معظم تقليد مي فرمايند: در صورتي كه ترتيب قضا معلوم باشد، رعايت ترتيب لازم است، مثلاً اگر كسي مي داند روز اول نماز عصر و روز بعد نماز ظهر قضا شده، لازم است كه اول نماز عصر و بعد نماز ظهر را قضا كند.

اگر منظور از سؤال اين است كه چگونه نمازهاي قضا شده را بخوانيم، پاسخ اين است كه: مي توانيد از نماز صبح يا از نماز ظهر يا از نماز مغرب شروع كنيد و پس از تمام شدن يك روز مجدداً از همان اوّل شروع نماييد، مثلاً اگر از نماز صبح شروع كنيد، بعد از نماز صبح، نماز ظهر و عصر و مغرب و عشا را به ترتيب مي خوانيد. مي شود يك روز كامل و دوباره از نماز صبح شروع مي كنيد. البته لازم نيست نمازها را پشت سر هم بخوانيد، بلكه مي توانيد بين آن ها فاصله بيندازيد، مثلاً قضاي صبح را صبح و قضاي نمازهاي بعدي را بعداً بخوانيد.

اگر برنامه ريزي براي قضاي نمازهاي فوت شده بخواهيد، بايد گفت كه اين برنامه ريزي از طرف خودتان بايد صورت گيرد، مثلاً مقيد باشيد كه هر يك از نمازهاي قضاي صبح و ظهر و ... را به همراه نماز ادا (قبل يا بعد از آن) بخوانيد.



دفتر تبليغات اسلامي

بازگشت