چگونه نماز به دوري از گناه و كاهش جرم و جنايت مي انجامد؟


مهم ترين راز و رمز عبادت , طهارت ضمير است . بر اثر عبادت انسان جانش را از هر چه غير خدااست , پاك مي كند. وقتي قلب و جان انسان الهي شد و با معنويات انس گرفت , ديگر پليدي , زشتي و گناه به حريم امن آن راه پيدا نمي كند.

نماز از عباداتي است كه رابطهء بنده و مولا را ترسيم مي كند و انسان عاشق , با نماز به راز و نياز با معبود خويش مي پردازد. نماز اگر به درستي بر پا شود, نمازگزار به مرحله اي مي رسد كه نه تنها از گناه و جرم دوري مي كند, بلكه مصونيت دروني را در خود مي يابد. ثمرهء عبادت ياد خدا است . اگر نماز حقيقي , اقامه شود, انسان به آرامش دروني مي رسد و با ياد خدا از گناه و منكر دوري مي جويد. قرآن كريم مي فرمايد: .(1)

در حقوق جزا و جرم شناسي , يكي از مباحث اساسي , پيشگيري از جرم است . هر اندازه در جامعه اي زمينه ءايماني و گرايش به معنويت تقويت شود, قطعاً آن جامعه كم تر مواجه با گناه و جرم و جنايت مي شود. نماز و سايرعبادات مثل روزه موجب پيشگيري از جرم و گناه هستند. نماز و ساير عبادات زمينهء گناه را از بين مي برند و قلبي كه با خدا و عشق به او پيوند بر قرار كند, به دنبال پليدي و گناه نمي رود. از اين رو مي توان نتيجه گرفت در هر جامعه اي كه فرهنگ نماز مورد عنايت و توجه قرار گيرد, قطعاً اين فرهنگ عاملي جهت پيشگيري از جرم و گناه خواهد بود.

(پـاورقي 1.سوره عنكبوت (29 آيهء 45



دفتر تبليغات اسلامي

بازگشت