چه كار كنيم تا جوانان ما خودشان نماز بخوانند بدون اين كه پدر و مادر توصيه اي داشته باشند؟


آسان ترين راه براي انجام عبادات در دورة بلوغ، ايجاد عادت در دوران كودكي است. انجام تكاليف ديني و از جمله نماز را نبايد تا زمان بلوغ به تأخير انداخت، بلكه بايد انس و عادت لازم را در آنها به وجود آورد تا در زمان بلوغ مشكلي از اين نظر به وجود نيايد. خانواده هايي كه از فرصت دوران كودكي براي اين منظور استفاده نمي كنند در دوران بلوغ و نوجواني معمولاً با مشكلات جدي روبرو ميشوند. اين استدلال كه اجازه دهيم تا طفل پس از رسيدن به دورة بلوغ، خود مسير خويش را انتخاب كند به هيچ وجه صحيح نيست. بر اين اساس اسلام بر عبادات تمريني كودكان تأكيد دارد تا از اين طريق مقدمات تربيت ديني فراهم گردد.

نكتة ديگر جدي گرفتن واجبات ديني و توجه خاص به نماز است اگر والدين حساسيت خود را نسبت به نماز در عمل نشان دهند خواه ناخواه اين برخورد در فرزندان تأثير خواهد داشت.

نكتة سوم آن است كه واداشتن فرزندان به انجام نماز نبايد با خشونت و سخت گيري و تندي همراه باشد كه اين امر، ستيزه جويي و لجاجت را به دنبال دارد. در مسائل ديني بايد روش هايي در پيش گرفت كه در دل نوجوانان راه پيدا كنند و مورد محبت و دلبستگي آنها واقع شوند براي اين منظور بايد به جاي سخت گيري هاي نامعقول بيشتر از شيوه هاي تشويقي بهره جست.

مطلب آخر آن است كه جوان از جوان بهتر و زودتر مي پذيرد. تفاوت دو نسل چه بسا مانع برقراري ارتباط والدين با فرزندانشان ميشود از اين رو براي انتقال مفاهيم اخلاقي و يا تشويق به نماز و غيره بهتر است از دوستان نماز خوان و با نفوذ ايشان استفاده كنيد.







دفتر تبليغات اسلامي

بازگشت