1- لطفاً نام و القاب و تاريخ تولد و محل تولد و تاريخ وفات ومحل وفات، نام مادر و نام پدر و نام خواهر و برادر و طول مدت امامت يا پيامبري 14 معصوم 5 پيامبر قبل از آن را بنويسيد؟2- خداوند چرا آدم و حوا را آفريد؟ 3- اگر انسان در نماز آيات شك كند كه 4 بار ركوع رفته يا 5 بار بايد چه كند؟ (اگر در بين نماز باشد چه كند و چه حكمي دارد و اگر نماز تمام شده باشد چه حكمي دارد؟ 4- چرا مسلمانيم؟ چرا نماز بايد بخوانيم؟ اگر منظور خداوند شكر كردن نعمتهاي اوست مگر نميشود زباناً گفت خدايا شكرت؟5- آيا درست است مساجد را شيك كرد، تزئينات كرد و خرج كرد براي اينگونه كارها در حاليكه انسانهايي هستند كه گرسنه ميخوابند؟




1- جدول زندگاني 14 معصوم (ع) و پنج پيامبر قبل از رسول اكرم (ص)

شماره

نام

لقب

تاريخ تولد

محل تولد

تاريخ وفات

محل وفات

طول مدت امامت يا پيامبري

نام مادر

نام پدر

خواهران و برادران

1

محمد (ص)

مصطفي

17 ربيع الاول عام الفيل

مكه

28 صفر 11هجري

مدينه

23 سال نبوت

آمنه

عبدالله

خواهر و برادري نداشتند

2

علي (ع)

مرتضي اميرالمؤمنين حيدر

13 رجب 10 سال قبل از بعثت پيامبر

مكه

21 رمضان 40 هجري

كوفه

30 سال

فاطمه بنت اسد

ابوطالب

3 برادر و 1 خواهر به نامهاي عقيل، جعفر، طالب و امّ هاني خواهرشان

3

فاطمه (س)

زهرا

20 جمادي الاخري سال 5 بعثت

مكه

13 جمادي الاول يا 3 جمادي الثاني سال 11 هجري

مدينه

امام نبودند

خديجه

پيامبر اكرم

نامبرادران=ابراهيم و قاسم وخواهران،زينب و رقيهكهدركودكي همه مردند

4

حسن (ع)

مجتبي

15 رمضان سال 3 هجري

مدينه

28 صفر سال 50 هجري

مدينه

10 سال

فاطمه

علي

11 برادر و 16 تا خواهر داشتند از جمله امام حسين و حضرت ابوالفضل و حضرت زينب و ام كلثوم



5

حسين (ع)

سيد الشهداء

سوم شعبان سال 4 هجري

مدينه

10 محرم 61 هجري

كربلا

10 سال

فاطمه

علي

11 برادر و 16 تا خواهر همانند امام حسن (ع)

6

علي (ع)

زين العابدين

5 شعبان 38 هجري

مدينه

25 يا 12 محرم 95 هجري

مدينه

35 سال

شهربانو

حسين (ع)

2 برادر و 4 خواهر از جمله علي اكبر و علي اصفر و رقيه و سكينه و ...

7

محمد (ع)

باقر

اول رجب 57 هجري

مدينه

7 ذي الحجه 114 هجري

مدينه

19 سال

فاطمه بنت امام حسن

علي

10 برادر و 4 تا خواهر

8

جعفر

صادق

17 ربيع الاول سال 83 هجري

مدينه

25 شوال 148 هجري

مدينه

34 سال

ام فروه

محمد

4 برادر و 2 خواهر

9

موسي

جعفر

7 صفر 138 هجري

مدينه در منطقهاي بنام أبْوا

25 رجب 183 هجري

زندان هارون در بغداد و محل دفن كاظمين

35 سال

حميده

جعفر

6 برادر و 3 خواهر

10

علي (ع)

رضا

11 ذيعقده 148 هجري

مدينه

آخر صفر 203 هجري

طوس

20 سال

موسي

نجمه

17 برادر و 19 تا خواهر

11

محمد

جواد

10 رجب 195 هجري

مدينه

آخر ذيعقده 220 هجري

كاظمين

17

علي

خيزران

طبق روايتي فقط يك خواهر به نام فاطمه داشتند

12

علي

هادي

15 ذيعقده 212 هجري

مدينه

3 رجب سال 254 هجري

سامرا

33

محمد

سمانه

3 برادر و 7 خواهر نام خواهرشان حكيمه خاتون و ...

13

حسن

عسكري

8 ربيع الثاني 232 هجري

مدينه

8 ربيع الاول 260 هجري

سامرا

6 سال

علي

حديثه

3 برادر و 1 خواهر

14

محمد (ص)

مهدي

15 شعبان 255 هجري

سامرا

ــــــــ

ــــــــ

تا الآن و ...

حسن

نرجس

خواهر و برادري نداشتند

3 تا از پيامبران قبل

شماره

نام

لقب

تاريخ تولد

محل تولد

تاريخ شهادت

محل شهادت

طول مدت امامت يا پيغمبري

نام پدر

نام مادر

خواهر و برادر

1

عيسي

مسيح

توليد ايشان مبدأ تاريخ مسيحي است

بيت الحم يا ناصره

به آسمان عروج كرد

بنا به نقل از باغي در اورشليم عروج كرد

1 تا 3 سال

پدر نداشته

مريم

خواهر و برادر نداشتند

2

يحيي

تعميد دهنده



بيت المقدس







زكريا

ايشاع

خواهر و برادر نداشتند



2

يحيي

تعميد دهنده



بيت المقدس







زكريا

ايشاع

خواهر و برادر نداشتند

3

زكريا













برخيا





حضرت عيسي طبق روايتي از امام مجتبي (ع) در شب 21 رمضان به آسمان عروج كرد. معاريف ج 7 منابع: منتهي الآمال شيخ عباس قمي و قصص الانبياء، حسين عمادزاده



2- سئوال شما در حقيقت اين است كه هدف از آفرينش انسان چيست و يا خداوند چرا انسان را آفريد؛ اگر پاسخ اين سؤال روشن شود معلوم است كه هدف از خلقت آدمو همه معلوم ميشود و سؤال ديگر هدف از خلقت حوا يعني همسر براي آدم چه بوده است؟

جواب سؤال اول:

اما قبل از پاسخ به هدف پروردگار از خلقت آدم دو نكته را عرض كنيم:

نكته اول: اولاً خالق اين جهان حكيم است و لذا حتماً آفرينش او حكمتي داشته است يعني خداوند حكيم هيچ كاري را بدون حكمت نميآفريند هرچند ما از آن حكمت بي خبر باشيم و از سوي ديگر هنگامي كه به جزء جزء اعضاء خود مينگريم براي هر يك هدف و فلسفهاي مييابيم يعني هر يك از اعضاءبدن ما مثل قلب، اعصاب مغز و دست و پاها و ناخنها و ... هر كدام هدفي را دنبال ميكنند كه دانش امروز همه آنها را شناخته است و حال سؤال اين است چقدر ساده انديشي است كه ما براي همه اعضاء انسان هدف قائل شويم ولي براي مجموع آن يعني خود انسان هدفي قائل نشويم.

و لذا انسان خداپرست و مؤمن اطمينان پيدا ميكند كه در آفرينش او هدفي بس عظيم بوده است.

نكته دوم: خداوند غني مطلق يعني بينياز مطلق و خود را صمد معرفي نموده، كه هر نيازمندي به سوي او متوجه است پس معنا ندارد كه بگوييم خداوند از خلقت چه هدفي براي خودش داشت يعني انسان را خلق نكرده است كه سود و منفعتي به حال خداوند برسد بلكه براي اينكه خود انسان به آن كمال كه برايشان ممكن است برسند يعني هدف در خلقت هر موجودي همان كمال ممكني است كه براي آن موجود هست و به سوي آن كمال ممكن حركت ميكند.

حال آن هدف چيست خود قرآن مجيد و آيات متعدد به وجود هدف از آفرينش آدم اشاره ميكند. 1- گاهي هدف از آفرينش را عبوديت و بندگي خدا قرارداده ميفرمايد: وَ ما خَلَقْتُ الجِنَّ وَ الاِنس الاّ لِيَعْبُدُونَ 1. ما جن و انس را نيافريديم مگر براي آنكه اطاعت و بندگي مرا بكند.

واضح است كه عبادت تكليفي براي پرورش روح انسان در ابعاد مختلف است عبادت به معناي وسيع كلمه كه تسليم فرمان خدا بودن است، روح و جان انسان را در زمينههاي گوناگون تكامل ميدهد.

2- گاهي هدف از آفرينش را بيداري و تقويت ايمان و اعتقاد قلمداد ميكند و ميفرمايد: خدا همان خدايي است كه آسمانهاي هفتگانه و زمينهاي همانند آن را آفريد. فرمان او در ميان آنها جاري است همه اينها به خاطر آن بوده است تا شما بدانيد كه خداوند بر همه چيز قادر است. 2

و 3- گاهي هدف از آفرينش حسن عمل شماست.

اوكسي است كه آسمانها و زمين را در شش روز آفريد و عرش قدرت او بر آب قرار داشت (بخاطر اين آفريد) تا شما را آزمايش كند تا كداميك، عملتان بهتر است ... 3



4- و يا هدف را جانشيني خود درزمين ميداند اني جاعل في الارض خليفه 4

و در روايات متعددي هدف از آفرينش وارد شده است

مثلاً امام صادق ميفرمايد: خداي توانا انسان را براي اظهار حكمت و انفاذ علم و امضاي تدبير خود آفريد 5

هدف از خلقت حضرت حوا؟

قبل از پاسخ اين مطلب را عرض كنيم كه طبق قرآن كريم مبدأ آفرينش زن و مرد هر دو از يك گوهر و ذات و اصل ميباشند و هيچ امتيازي بين آنها از لحاظ گوهر وجودي نيست. قرآن ميفرمايد: اي مردم از پروردگارتان كه شما را از نفس واحده آفريد و جفتش را نيز از او آفريد و از آن دو مردان و زنان بسياري پراكند پروا داريد6

و يا ميفرمايد: خلقكم من نفس واحدة ثم جعل منها زوجها7

آفريد شما را از نفس واحد سپس جفت وي را از آن پديده آورد پس همة زنان و مردان مبدأ واحدي دارند و هيچ مزيتي براي مرد نسبت به زن در اصل آفرينش نيست.

و هدف پروردگار از آفرينش حوا ايجاد آرامش و سكونت براي آدم (ع) بود و طبق روايتي از امام صادق (ع) در كتاب من لايحضره الفقيه ج 3 ص 379 و علل الشرايع ج 1 باب 17 ميفرمايد: نزديكي و نگاه آدم به حوا ماية انس وي شده است و خداوند نيز همين اصل را پاية برقراري ارتباط بين آنها قرار داده است و بعد خداوند به آدم فرمود: از من ازدواج با او را بخواه چون صلاحيت همسري تو را جهت تأمين علاقه جنسي نيز دارد و خداوند شهوت جنسي را به او عطا نمود و از اين حديث ميفهميم كه خداوند گرايش جنسي و شهوت زناشويي را بر آدم القا نموده واين درحالي است كه جريان انس ودوستي قبلاً برقرار شده بود.و خود قرآن ميفرمايد: و من آياته أن خلق لكم من انفسكم أزواجا لتسكنوا اليها و جعل بينكم موده و رحمة ان في ذلك آيات لقوم يتفكرون. و از نشانههاي او اين كه از خودتان همسراني براي شما آفريد تا بدانها آرام گيريد و ميانتان دوستي و رحمت نهاد آري در اين نعمت براي مردمي كه ميانديشند نشانههاي است 8

1- 3- نماز آيات دو ركعت است در هر ركعت پنج ركوع دارد و به دو طريق ميتوان خواند. انسان بعد از نيت تكبير بگويد و يك حمد و يك سوره تمام بخواند و به ركوع رود و سر از ركوع بردارد. دوباره يك حمد و يك سوره بخواند باز به ركوع رود تا پنج مرتبه و بعد از بلند شدن از ركوع پنجم دو سجده نمايد و برخيزد و ركعت دوم را هم مثل ركعت اول به جا آورد و تشهد بخواند و سلام دهد.

2- بعد از نيت تكبير بگويد و يك حمد بخواند و يك سوره را پنج قسمت كند و بعد از خواندن قسمت اول به ركوع برود و بعد از ركوع اول قسمت دوم را بخواند و بعد به ركوع دوم برود تا پنج ركوع.

مثلاً بعد از خواندن حمد به قصد خواندن سوره توحيد آن را پنج قسمت كند.





بسم الله الرحمن الرحيم بگويد و به ركوع رود بعد بايستد و بگويد قل هو الله احد دوباره به ركوع برود و بعد از ركوع بايستد و بگويد الله الصمد و ...

و در كسوف اخير نماز آيات واجب بود.

و اگر شك كند چهار ركوع كرده يا پنج ركوع. اگر در نماز باشد اگر براي رفتن به سجده خم نشده بايد ركوعي را كه شك دارد به جا آورده يا نه، به جا آورد (مثلاً هنوز به سجده نرفته شك كرده 4 تا ركوع انجام داده يا 5 تا شده) دراين صورت يك ركوع انجام دهد تا يقين كند 5 تا شده و اگر براي رفتن به سجده خم شده بايد به شك خود اعتنا نكند.

و همچنين بعد از نماز هم نبايد به شك خود اعتنا كند چون شك بعد از وقت است.

توضيح المسائل حضرت امام خميني (ره) مسأله 1507 و 1508 و 1514 و استفتائات مقام معظم رهبري سؤال 712 ص 147

4- ميتوان سؤال اين دوست عزيز را اين طور بيان كرد چرا بايد دين اسلام را انتخاب كرد. جواب اين است كه: انسان فطرتاً طالب كمال انساني خويش است و ميخواهد به وسيله انجام دادن كارهايي به كمال حقيقي خودش برسد. يعني انسان دوست دارد به بهترين و كاملترين هر چيزي دست يابد. و براي اينكه بداند چه كارها و چه راههايي او را به هدف مطلوبش نزديك ميكند بايد نخست كمال نهايي خويش را بشناسد و شناخت آن در گرو آگاهي از حقيقت وجود خودش است يعني اينكه انسان بايد بفهمد كه چه موجود عظيمي است و آغاز وسرانجام او كجاست.

و براي اين امر مهم بايد براي شناخت دين حق كه شامل جهان بيني و ايدئولوژي صحيح ميباشد تلاش كند زيرا بدون آن رسيدن به كمال انساني، ميسر نخواهد بود.

و در اينجاست كه بايد او دين كامل كه تمام نيازها او را پاسخ گفته را بيابد. پس از مطالب فوق ميفهميم مهمترين دليلي كه در انتخاب دين اسلام ميتوان به آن استدلال كرد اين است كه دين اسلام آخرين دين و ناسخ اديان گذشته است و بعد از اين پيغمبر و دين ديگري نخواهد آمد.

و عقل حكم ميكند كه اين دين كامل و بهتر را انتخاب كند و دليل كامل بودن اسلام اين است كه براي تمام ابعاد زندگي بشر در همه زمانها برنامه داشته و با فطرت و حقيقت آفرينش انسان هماهنگ است.

و آيات قرآن كريم هم صريحاً بيان ميكند كه دين اسلام كامل و آخرين دين ميباشد و لذا تنها دين مورد قبول خدا اسلام است. 9

جواب اين دوست عزيز اين است كه فلسفه خواندن نماز فقط شكر كردن خداوند نيست زيرا خداوند به شكر ما نياز ندارد چه او را شكر كنيم يا نكنيم هيچ گردي

مؤسسه پيوند با امام

بازگشت