انساني كه به دين اسلام و ائمه معصومين: علاقة زيادي دارد ولي در مورد نمازش سهلانگار است، چه كند؟


يكي از راهها براي مداومت بر اداي نماز اين است كه خودمان را به نماز اول وقت عادت بدهيم. براي آنكه عادت كنيم كه نمازمان را در اول وقت بخوانيم، ميتوانيم نذر كنيم كه مثلاً تا يك هفته اگر نمازم را در اول وقت نخواندم براي خدا بر من ]واجب[ باشد كه صدتومان در راه خدا بدهم. پس از موفقيت در هفته اول، براي هفته دوم و... خواندن كتابهاي مفيدي چون: حقاليقين تأليف علامه مجلسي; و منازلالاخره، نوشته حاجشيخ عباس قمي; و... نيز قطعاً مؤثر است. علاوه بر آن معاشرت و دوستي با انسانهاي مقيد به نماز و در صورت امكان، كم كردن و حتي قطع رابطه با انسانهايي كه نماز نميخوانند، در اشتياق انسان به عبادت خدا بسيار مفيد و مؤثر است. مشكلات مادي و سرخوردگي روحي را نيز با كمي تلاش و مشورت با افراد آگاه ميتوان برطرف نمود.

توجه به آثار و بركات نماز، اثرات زيانبار ترك نمازوراه لذت بردن از خواندن نماز تا اندازه بسيار زيادي انسان را به هم صحبتي با خدا سوق ميدهد; در ذيل به برخي از آنها به طور اجمال اشاره ميكنيم:

آثار نماز:

1. نماز، وسيله شستشوي گناهان و موجب آمرزش الهي است. پيامبراكرمميفرمايد: هر كس با معرفت نماز بخواند، بخشيده ميشود.( بحارالانوار، علامه مجلسي، ج 79، ص 207، داراحيأالتراث العربي، بيروت. )

2. نماز سدي در برابر گناهان آينده است: همانا نماز از فحشا و منكرات جلوگيري ميكند. (عنكبوت، 45)

3. توجه به نماز به انسان نيرو ميبخشد: از صبر و نماز ياري بجوييد. (بقره، 45)

4. پيامبراكرمفرمود: نماز ستون دين است; هر كس نمازش را ترك كند، دينش را منهدم و خراب كرده است.( بحارالانوار، ج 79، ص 202. )

و... .

راه لذت بردن از نماز:

1. انديشه در اهميت و آثار نماز; 2. كنترل افكار خود قبل از شروع نماز; 3. انديشه در عظمت خداوند و...

اثرات ترك نماز:

1. رسول اكرم ميفرمايد: كسي كه بدون عذر، نمازش را ترك كند، قطعاً اعمال خيرش حبط و بيفايده ميگردد.

2. اميرمؤمنان عليميفرمايد: اللهم العن من ترك الصلوة متعمداً; خدايا لعنت كن كسي را كه عمداً نماز را ترك كند.

3. ترك نماز، موجب ورود در آتش است: مؤمنان از مجرمان سؤال ميكنند كه چه چيز شما را به دوزخ انداخت؟! ميگويند: ما از نمازگزاران نبوديم. (مدثر، 40 ـ 41)

4. پيامبراكرمميفرمايد: كسي كه نمازش را سبك بشمارد، از من نيست; و الله بر سر حوض كوثر بر من وارد نخواهد شد.( بحارالانوار، ج 79، ص 224. )

و...



فرهنگ ومعارف قرآن

بازگشت