اگرما محور ايمان را اعتقاد به ولايت علي(ع) و فرزندان او ميدانيم، چگونه است كه حضرت امام(ره)فتوا دادهاند كه حاجيان در مكه ميتوانند پشت سر امام جماعت سني نماز بخوانند؟


ايمان حول محور ولايت علي(ع) و فرزندانش ميچرخد و اگر كسي عالماً عامداً ولايت نداشته باشد، ايمانش ناقص است بلكه شايد بتوان گفت اسلام وي ناقص است. پيامبر(ص) فرمود: النظر الي علي بن ابي طالب (ع) عبادة و لا يقبل ايمان عبد الا بولايته و البراءة من اعدائه؛(1) نگاه كرده به علي(ع) عبادت است و ايمان انسان قبول نميشود مگر به ولايت او و دوري جستن از دشمنان او.

زيد بن ارقم از پيامبر(ص) نقل ميكند: هر كه ميخواهد زندگاني و مرگش مانند من باشد و داخل بهشت خلد شود، بايد از علي بن ابي طالب پيروي كند، زيرا او شما را از مسير هدايت خارج نميكند و به گمراهي نميكشاند.(2)

پيامبر(ص) فرمود: اگر انساني بين ركن و مقام (در كعبه) هزار سال عبادت كند، ولي به اهل بيت محبت و علاقه نداشته باشد، خداوند او را وارد جهنم ميكند.(3) نماز خواندن پشت سر امام جماعت در مكه و مدينه و ساير شهرهايي كه سني نشين هستند، از باب تقيه و براي اين است كه آنانما را متهم نكنند وما را بي نماز ندانند، چون اگر شيعيان در نماز جماعت آنان شركت نكنند، عليه شيعه تبليغ ميكنند. در روايات آمده است: لا ايمان لمن لا تقيه له(4)؛ كسي كه (در جاي تقيه) تقيه نكند، ايمان ندارد در روايات از امامان اهل بيت(ع) وارد شده كه پشت سر آنان نماز بخوانيد، و بر آن تأكيد شده است.

امام صادق(ع؟ فرمود: هر كس با آنان (امام جماعت اهل سنت) نماز بخواند و در صف اول بايستد، همانند كسي است كه شمشير كشيده و در راه خدا جهاد كرده باشد در روايت ديگر آمده: مانند كسي است كه پشت سر رسول خدا نماز گزارده است.(5) باز از حضرت نقل شده كه فرمود: از بيماران آنها عيادت كنيد و مردگان شان را تشييع نماييد و در مساجد آنان نماز بخوانيد.(6)

پي نوشتها:

1 - بحارالانوار، ج38، ص 197.

2 - همان، ج 39، ص 259.

3 - همان، ص 257.

4 - بحارالانوار، ج24، ص 112.

5 - آثار الصادقين، ج11، ص 153.

6 - همان.



دفتر تبليغات اسلامي

بازگشت