در زيارت عاشورا دو قسمت است كه گفته شده است: صد مرتبه خوانده شود. آيا صد مرتبه خواندن الزامي است؟ آيا بعد از خواندن زيارت، دو ركعت نماز دارد؟


در قسمت پاياني زيارت عاشورا يك فقره مشتمل بر لغن قاتلان و ستمگران و مخالفان اباعبداللَّه (ع) است كه با اللهم العن اول ظالم... شروع ميشود و فقره دوم مشتمل بر سلام بر سيدالشهدا و فرزندان و اصحاب او است كه با السلام عليك يا ابا عبداللَّه و علي الارواح التي حلت بفنائك... شروع ميشود كه در روايت آمده هر يك از اين دو قسمت صد مرتبه خوانده شود، قطعاً ثواب كامل و فضيلت تامّه زيارت عاشورا كه برابر است با ثواب هزار حج و هزار عمره و هزار بار جهاد در راه خدا. از آن كسي است كه زيارت را آن گونه كه مأثور و دستور است، بخواند و به آن چه ميخواند، ملتزم باشد.

البته اگر كسي وقت نداشته باشد و هر يك از اين دو قسمت را با نيت صد مرتبه بخواند و بعد از خواند هر يك از آن دو قسمت بگويد: مأة مرّة يا يك مرتبه كه خواند بگويد و تسعاً و تسعين مرّة اميد آن است كه خداوند ثواب كامل را به او عنايت نمايد، چنان كه صاحب قرّة المهج مينويسد: در پاورقي كتاب شفاء الصدور ج 1، ص 110 از كتاب مشحون به سندش از اميرالمؤمنين (ع) نقل ميكند كه آن حضرت فرمود: كسي كه زيارت عاشورا (مشهوره) را بخواند سپس يك دفعه بگويد: اللهم العنهم جميعا تسعا و تسعين مرّة مانند كسي است كه صد مرتبه گفته است و اين براي كساني كه وقت ندارند، فوزي است عظيم.(1)

بايد توجه داشته باشيم بنا به حديث منقول از نبي مكرم اسلام(ص) ارزشمندترين عمل، عملي است كه مشقت (2) انجام گيرد.

بنابر اين عملي كه اساس و ريشه آن صحصح و مبتني بر وحي است انسان براي انجامش هر قدر مشقت بيشتري را تحمل كند، از ثواب و فضيلت بيشتري برخوردار ميگردد.

پاورقي:

1 - جواد بن عباس كربلائي، قرة المهج، ص 127.

2 - احمزها يعني قويترين و محكمترين، مجمع البحرين.





دفتر تبليغات اسلامي

بازگشت