بعضي از صوفيان قائلند نقشه گنج تا زمان رسيدن گنج به كار مي آيد و همين طور نماز براي رسيدن به خداست وقتي انسان به خدا رسيده ديگر نيازي به خواندن آن يست جواب شيعه چيست


برخي از جاهلان ريا كار كه خود را منصوب به صوفيه كردهاند با اشاره يا تصريح، چنين اظهار نظر ميكنند كه گويا حقيقت يافتگان، و واصلان، بي نياز از شريعت و عبادت ميگردند و پس از دستيابي به گوهر حقيقت، صدف شريعت را وامر مينهند! در پاسخ به اينها گفتني است كه:
يكم: عارفان حقيقي و راستين، حقيقت را بدون شريعت دست نيافتني ميدانند. اينان هيچ گاه دست از اعمال ظاهري بر نميدارند و احوال و ملكات باطني را جز از راه عبادت و رياضتهاي شرعي، نميجويند؛ براي اينها مهمترين مساله، دستور خدا و تكليف خداوند است و ميدانند كه در هيچ حالي نماز و عبادت از انسان ساقط نميشود و هر چه مقام و منزلت شخص بالاتر رود، عبادات و تكاليف او نيز سنگينتر ميگردد؛ چنان كه نماز شب - علاوه بر نمازهاي يوميه - بر حضرت رسول الله(ص) واجب بود.
دوم: نماز، ابعاد، فلسفه، آثار و حكمتهاي مختلفي دارد و با تحقق يكي از آنها، نميتوان ابعاد ديگر را ناديده گرفت. پس اگر كسي با نماز و عبادت، به مرحله وصال و تقرب الهي دست يافته است؛ به يك بعد مهم نماز توجه كرده است.
اما بعد ديگر آن - به عنوان مثال - شكر و سپاس الهي است كه هميشه و همواره، بر انسان واجب عقلي و شرعي است.
سوم: سير و سلوك معنوي، مانند سفرهاي جسماني نيست؛ در سفر معنوي و روحاني، تنها در صورتي قدم به وادي حقيقت ميگذاريم كه منزلگاه شريعت را از دست ندهيم.
هنگامي كه عقل و نقل بر نياز هميشگي انسان به عبادت تاكيد ميورزند، بايد شريعت را همچون پوستي بدانيم كه وجود آن همواره براي محافظت از مغز ضروري است و با كنار گذاشتن آن، نه تنها پوست كه مغز را نيز از دست ميدهيم.
چهارم: در آيه و اعبد ربك حتي ياتيك اليقين عدهاي به اشتباه گفتهاند كه: خدا را عبادت كن تا به مرحله يقين برسي؛ پس وقتي كه به اين مرحله رسيدي ديگر نيازي به عبادت نيست!! در حالي كه علما و مفسران گفتهاند يقين در اين آيه، به معناي مرگ است كه با فرا رسيدن آن، پردههاي جهل و ناداني كنار ميرود و همگان به يقين كامل دست مييابند. در حالي كه اين صوفيان مدعي (!) هيچ وقت و هيچ گاه به مقام يقين دست نيافته ونخواهند يافت.
پنجم: نماز و عبادتهاي فراوان و بي نظير امام علي(ع) بطلان تمامي اين ادعاها را ثابت ميكند؛ چون آن حضرت در عمل نشان داد كه انساني كامل و عابدي واقعي است و همواره مراحل تكامل را طي ميكند؛ نه مانند اين افراد دروغين كه براي سرپوش گذاشتن به تنبليها و انحرافات خود، به اين گونه تضادهاي پوچ، تمسك ميجويند.


ستاد اقامه نماز

بازگشت