در چه صورتي طلاق مبغوضترين حكم حلال است؟ جواني متدين با دختري ظاهراً نماز خوان ازدواج ميكند، اما بعد مطلع ميشود زنش داراي فساد اخلاقي و انحراف بوده و بعد از عقد اصلح نشده و اشتهار به فساد دارد، و خانوانده او ناصالح هستند با اوصافي كه ذكر شد، آيا طلاق اين زن جايز است؟ توضيح دهيد.


از اين كه با ما مكاتبه نموديد سپاسگزاريم. ازدواج امري مقدس است كه براي تشكيل نهاد خانواده صورت ميپذيرد. پيمان مقدس زناشويي رشتهاي است آسماني كه دلها را به هم پيوند ميزند و دلهاي پريشان را آرامش ميدهد و افكار پراكنده را به يك هدف متوجه ميسازد. خانه جايگاه عشق و محبت و كانون انس و مودّت است. (1)

شخص قبل از اين كه ازدواج بكند، بايد در خصوص دختر و خانوادهاش تحقيق و تفحص كند، بعد تشكيل خانواده دهد، اما اكنون كه با همسري نامناسب مواجه ميباشد و راهي براي اصلاح وجود ندارد، چارهاي جز طلاق دادن همسر خود ندارد، اسلام براي حفظ و دوام خانواده، طلاق را مبغوضترين حلال ميداند، چون ميخواهد خانواده با كوچكترين مسئلهاي متلاشي نشود و اين كانون گرم انس و محبت از هم نپاشد، از اين رو تا جايي كه امكان دارد، بايد در جهت حفظ خانواده و اصلاح اين كانون كوشيد و به سراغ طلاق نرفت. از طرف ديگر اسلام طلاق را قرار داد تا هر زمان كه زن يا مرد نتوانند با يكديگر زندگي كنند و اين رشته سست شد باشد، بتوانند با طلاق به زندگي نامناسب خاتمه دهند. اصل طلاق براي اين وضع شده تا راه خلاصي زن يا مرد از يك زندگي نكبت بار و گناه آلود را فراهم نمايد، نه اين كه به خاطر بهانههاي كودكانه و در اثر لجبازي، زن يا شوهر بخواهند طلاق بگيرند و كانون خانواده را از بين ببرند و يا به خاطر امور جزئي و كم اهميت كه قابل گذشت و اصلاح است، زندگي خود را متلاشي كنند، طلاق بدون علت موجه مبغوضترين حلال است و طلاق براي نجات زن يا شوهر از يك زندگي نامناسب و آلوده به گناه مورد تاكيد قرار گرفته است.

خلاصه كلام اين كه هر چند اين شخص اشتباه بزرگي كرده و بدون تحقيق و بررسي ازدواج نمود، امّا اين اشتباه را با اشتباه ادامه زندگي استمرار نبخشد، بلكه بايد سعي كند هر چه زودتر موجبات طلاق و جدايي را مهيا كند و سعي نمايد با اميد به فضل الهي در آينده زندگي خوبي را با شناخت و بررسي كافي براي خود مهيا نمايد.



پاورقيها:

1 - آيت اللَّه اميني، آيين همسر داري، ص 11 و 12











دفتر تبليغات اسلامي

بازگشت