يا توجه به اين كه دختري 19 سالهام، آيا سن من براي ازدواج دير است؟ - آيا خواستن يك مرد متين و نماز خوان


در برخي روايات آمده بهترين سن ازدواج براي دختران، سن بلوغ و تكليف. قراين موجود در برخي از آنها نشان ميدهد منظور بلوغ جنسي است.

بايد توجه داشت اگر بلوغ جنسي با رشد جسمي و بلوغ همراه نباشد، گاهي موجب تضييع حق زن ميگردد و زندگي را متلاشي ميكند و نظام خانواده و اجتماع را دچار اختلال مينمايد. آگاهاني كه مجموعه قوانين اسلامي را ملاحظه كردهاند. توجه دارند جلوگيري از تضييع حقوق انسانها و تحكيم نظام خانواده و اجتماع از مقاصد مهمي است كه اسلام در پي تحقق آن است.

به علاوه، آداب و رسوم و اوضاع اجتماعي ويژه هر جامعهاي موجب ميشود سن ازدواج در همه جا يكسان نباشد.

در اوضاع كنوني، سن ازدواج مطلوب براي دختران در برخي شهرها مثل تهران و قم بين 17 تا 24 يا 25 ميباشد، در حالي كه در همه نقاط اين گونه نيست.

يكي از آرزوها و سعادت هر انساني داشتن همسري همفكر و هم عقيده و همدل است. پيامبر اسلام(ص)فرمود: بعد از اسلام، بزرگترين فايده و بالاترين نعمت و ارزشمندترين آن داشتن همسر خوب است.(1)

امام صادق(ع) فرمود: همسر خوب آن قدر ارزشمند است كه با طلا و نقره و هيچ چيزي نميتوان آن را مقايسه كرد و همسر بد، آن قدر بي ارزش است كه بي ارزشتر از خاك سياه است.(2)

تعبياتي چون

نوريان مرنوريان را طالبد

ناريان مر ناريان را جاذبند

و يا كند همجنس با هم جنس پرواز بيان كننده قانون طبيعت و سنت تكويني حاكم بر همه ذرات جهان است. آيه شريفه زنان خبيث و ناپاك از آن مردان خبيث و ناپاكند و مردان ناپاك نيز به زنان ناپاك تعلق دارند (و در مقابل زنان طيب و پاك به مردان پاك تعلق دارند و مردان پاك و طيب از آن زنان پاك و طيبند آن را تأييد ميكند. اگر چه اين قانون مانند همه قوانين استثنا دارد.

اگر منظورتان اين است كه در انتخاب همسر تحقيق و تفحص كنيد تا فردي متدين و خردمند، وزين و متين، خوش اخلاق و از خانواده اصيل، كه از زيبايي نسبي برخوردار باشد، كاري پسنديده، عاقلانه و مورد تأييد و تأكيد اسلام را انجام ميدهيد، اما دو نكته را دقت داشته باشيد:

1 - تجسس و دقت اضافي و غير لازم به سواسي منجر ميشود و سرانجام آن چه را كه دنبالش بوديد، نخواهيد رسيد.

2 - دختر يا از طرف و خانوادهاش به خواستگاري پسر رفتن، نوعي تحقير و توهين به دختر است كه در آغازين رززهاي زندگي شايد خيلي مهم و مشكل ساز نباشد، اما بعدها مشكل آفرين ميگردد.

پي نوشتها:

1 - وسايل الشيعه، ج 14، ص 22 و 23.

2 - همان، ص 17.





دفتر تبليغات اسلامي

بازگشت