چگونه مي توان كسي را به معروف و نهي از منكر كرد و او را به اسلام و نماز خواندن دعوت نمود بدون اين كه احساس ناراحتي كند؟


روش ها و شيوه هاي گوناگوني وجود دارد كه در ذيل به برخي اشاره مي شود:

1 آمر و ناهي بايد دقيقاً معروف و منكر را بشناسد و در فرصت مناسب بتواند كاملاً آن را تبيين و تشريح كند.

2 خودش عامل باشد; يعني قبل از هر چيز در حضور طرف , به معروف عمل كند و از منكر اجتناب نمايد.

3 با كمال احتياط و با زبان نرم سخن بگويد, مثلاً: فلاني ! شما الحمدلله بزرگوار و آبرومنديد; مردم به شماو خانواده محترمتان با ديد احترام نگاه مي كنند; فلان عمل از قدر و منزلت شما مي كاهد و موجب هتك حرمتتان مي شود; اگر آن را ترك كنيد و به جايش عمل نيك انجام بدهيد, بسيار مفيد خواهد بود.

4 يا بگويد: اگر كسي مثلاً يك شاخهء گل يا يك شيشهء عطر و يا جعبهء شيريني به شما بدهد و يا اگر دكتري بيماري شما يا پدر و مادر و يا يكي از اقوامتان را درمان كند, هر وقت آن ها را ببينيد, اظهار محبت مي كنيد وخود را مديون آنان مي دانيد.

حال آيا شايسته نيست از خداوند بزرگواري كه اين همه نعمت به شما ارزاني داشته و به شما گوش و چشم و قلب و عقل و دست و پا و پدر و مادر و هزاران نعمت ديگر عطا فرموده , تشكر و سپاسگزاري كنيد؟پيامبر6فرمود:< بهترين روش تشكر از خدا, نماز خواندن است >.

5 و مي توانيد بگوييد: حتماً مي دانيد قلباً به شما علاقه مند و براي شما ارزش قائلم . متقابلاً شما هم براي اينجانب آبرو و حيثيت قائل هستيد. از طرفي توجه داريد اگر كارهاي ناروا و ناشايست از شما سر بزند و بامسجد و نماز و روزه كارهاي خوب سروكار نداشته باشيد, ضمن اين كه شخصيت جنابعالي مخدوش مي شود,به خاطر رفاقت با شما شخصيت من نيز زير سؤال مي رود و آبروي من مورد تهديد قرار مي گيرد; آيا بهتر نيست براي حفظ شخصيت خود و حيثيت دوستان اعمال ناروا را كنار گذاشته و به كارهاي خوب و پسنديده بپردازيد؟



دفتر تبليغات اسلامي

بازگشت