اگر زن نسبت به شؤون اسلام پاي بند نباشد و آن را سبك شمرد، مثلاً نماز نخواند، وظيفه شوهر چيست؟


نظير اين سؤال را از امام خميني استفتا كردهاند: چندين سال است كه ازدواج كردهام. خودم خيلي دنبال مسائل ديني و شرعي هستم و مقلّد امام ميباشم، ولي متأسفانه همسرم زياد به مسائل ديني اهميّت نميدهد و بعضي اوقات پس از خيلي سر و صدا يك دفعه نماز ميخواند و چند دفعه نميخواند و اين امر، مرا زياد رنج ميدهد. در اين جا وظيفه من چيست:

1- آيا خوردن غذايي كه او درست ميكند از نظر شرعي جايز است؟

2- آيا در اين مورد در روز قيامت من مسئول نيستم؟

3- آيا در اثر بي توجهي او به دين، بايد او را طلاق داد؟

اگر منكر خدا يا رسول يا يكي از ضروريات دين نيست، پاك است و بايد او را امر به معروف كنيد و اگر مؤثر نباشد، شما معذور هستيد و لازم نيست طلاق دهيد و اختيار طلاق در دست خود شما است.(1)

اگر همسر شما منكر اصل نماز و روزه و حج و ساير ضروريات دين نيست و فقط از روي تنبلي و بي حالي و عدم آگاهي از حقيقت و آثار اعمال نماز نميخواند، بايد با توجه به مراتب امر به معروف و آگاهي از شرايط، اين واجب ديني را به انجام برسانيد. گاهي امر به معروف عملي كارسازتر است. با تقيّد و التزام عملي به اجبات مانند نماز و نشان دادن دغدغه به خاطر آن، مانند اوّل وقت خواندن و مراقبت بر شرايط آن، هم چنين انجام دادن وظايف همسري و به طور كلي نشان دادن تأثير مثبت عبادات در روحيات و رفتار ميتوانيد بهتر امر به معروف نماييد و مؤثرتر است.

در صورتي كه احتمال ميدهيد بعضي تهديدهاي مثبت ميتواند كارساز باشد، انجام دهيد تا چنين روحياتي از همسرتان موجب تأثيرهاي منفي در زندگي شما نگردد.

پي نوشتها:

1. امام خميني، استفتائات، ج 1، ص 486، سؤال 15.



دفتر تبليغات اسلامي

بازگشت