خداوند كه در هر حال ناظر بر اعمال ما است، چرا به هنگام نماز خواندن بايد حجاب داشته باشيم و در ديگر ساعاتي كه در منزل هستيم، حجاب لازم نيست؟


فلسفة احكام ديني براي ما كاملاً مشخص و معيّن نشده است، در عين حال كه مي دانيم و اطمينان داريم احكام دين اسلام بر اساس مصالح واقعي است كه خداوند عالَم به تمام اسرار آن ها آگاهي داشته و بر بندگان مقرر و معين كرده به مصالح واقعي احكام دست يافته و به سعادت و كمال برسند.

همچنين احكام دين اسلام، سنجشي براي ميزان تعبد و تسليم انسان در مقابل پروردگار است كه چقدر اهميت و ارزش به رضاي الهي مي نهد. اگر خواستة دل بر خلاف رضاي الهي باشد، چگونه عمل خواهد كرد و ميزان تعبد و تسليم او در مقابل آفريدگار جهان و عالِم به تمام اسرار هستي چگونه خواهد بود؟

با اين توضيحات در مورد حجاب در نماز مي گوييم:

اوّلاً محرم و نامحرمي كه ميان ما وجود دارد، در مورد خداوند صادق نيست.

خداوند كه مرد يا زن نيست تا بگوييم در ساعات ديگر ما را مي بيند، پس چه لزومي دارد كه تنها در نماز حجاب را رعايت كنيم.

بنابراين براي دريافتن حكمت اين حكم بايد به دنبال مطالب ديگر بود.

ثانياً: در دين اسلام براي نماز و ايستادن در مقابل پروردگار و راز و نياز با او، آداب و احكامي قرار داده شده تا انسان آمادگي لازم براي حضور در مقابل پروردگار را پيدا كند. از جمله طهارت قبل از نماز و وضو و رو به قبله ايستادن و ... كه برخي از آن موارد آداب مستحب است، مانند لباس پاكيزه پوشيدن، استفاده از عطر و به طور كامل پوشيده بودن. مورد اخير در مورد زنان واجب است كه مي تواند به دلائل مختلف باشد، از جمله اين كه به زنان مي فهماند حجاب و پوشاندن بدن در مقابل ديگران آن قدر اهميت دارد كه خداوند آن را حتي در نماز و راز و نياز با خود نيز خواسته است و براي زنان اين گونه مي پسندد. نيز مي تواند تمريني باشد براي زنان و يادآوري براي ايشان كه در مقابل نامحرمان حجاب خود را محفوظ نگه دارند؛ زيرا همان اندازه كه در نماز بايد پوشش كنند، در مقابل نامحرمان نيز بايد پوشش كنند.

در زمينه پوشش زنان در نماز، روايات بسياري وارد شده كه اصل پوشش را بيان مي كنند، بي آن كه به فلسفه يا حكمت آن ها اشاره اي شده باشد.



دفتر تبليغات اسلامي

بازگشت