مدت يك سال است كه ده روز بعد از عادت ماهانهام ترشحاتي دارم (به رنگ زرد) كه به خاطر آن نميتوانم نماز بخوانم، چون فكر ميكنم نمازم باطل است، لطفاً مرا راهنمايي كنيد.


با مشخصات ذكر شده احتمالاً عفونتهاي داخل رحم باشد كه زردرنگ است. در اين صورت براي نماز اشكالي ايجاد نميكند. احتمالاً ترشحاتي كه ميبينيد خون استحاضه باشد، چون خون استحاضه ممكن است با رنگهاي مختلف (زرد، سياه، سرخ و...) باشد و گاهي با سوزش و با فشار، يا گرم و غليظ باشد. كه در اين حالت زن را مستحاضه ميگويند.

استحاضه سه قسم است: قليله، متوسط و كثيره.

زن در قبال هر يك از اقسام سه گانه وظايفي دارد كه ميبايست به آن عمل كند.

راه شناختن استحاضه قليله و متوسطه و كثيره و وظيفه خانمها در برابر آن به اين شرح است:

استحاضه قليله آن است كه پنبهاي داخل بدن نمايد. اگر خون و ترشحات مربوطه فقط يك طرف پنبه را آلوده كرد و از طرف ديگر ظاهر نشود، بايد براي هر نماز وضو بگيرد (يعني يك وضو براي نماز صبح، يك وضو براي ظهر و يكي براي عصر و يكي براي مغرب و يكي هم براي عشا)؛ ظاهر بدن (فرج) را اگر آلوده است، آب بكشد و پنبه را هم عوض كند. در اين صورت نمازش صحيح است. راه شناختن استحاضه متوسطه آن است كه پنبهاي داخل بدن نمايد. اگر خون و ترشحات مربوطه از يك طرف عبور كرده و از طرف ديگر ظاهر شود و در كهنه و دستمالي كه خانمها به خود ميبندند جاري نشود، زن بايد علاوه بر دستور استحاضه قليله روزي يك غسل نمايد و نمازهايش را هم بخواند.

راه شناختن خون استحاضه كثيره آن است كه خون از پنبه داخل رحم عبور كرده و به دستمال جاري شود. وظيفه زن در اين صورت علاوه بر آب كشيدن ظاهر بدن، اين است كه كهنه را عوض كند و براي هر نوبت نماز يك غسل كند، يعني براي نماز صبح يك غسل، براي نماز ظهر و عصر (اگر بينشان فاصله نياندازد) يك غسل و براي نماز مغرب و عشا هم (اگر بينشان فاصله نياندازد) يك غسل نمايد.(1)

پينوشتها:

1 - توضيح المسائل مراجع، ج 1، مسئله 392 تا 396.



دفتر تبليغات اسلامي

بازگشت