الف) كسي كه لباس يا بدنش كثيف يا آلوده باشد، اگر نمازش را نخواند قضا ميشود يا خير؟ب) كسي كه مشروب خورده باشد، آيا بايد نماز بخواند يا اينكه تا 40 روز ترك نماز كند؟


الف) بله! بايد قضا كند. مسأله 1370 توضيح المسائل مراجع، ج 1، ص 704 كه ميفرمايد: كسي كه نماز واجب خود را در وقت آن نخوانده بايد قضاي آن را به جا آورد.

در مسئله 800 ميفرمايد كسي كه نميداند با بدن و لباس نجس نماز باطل است و مقصر در ندانستن حكم مسأله باشد اگر با بدن يا لباس نجس نماز بخواند نمازش باطل است. (و بايد دوباره بخواند يا قضا كند) البته كثيف بودن لباس موجب بطلان نماز نيست، بلكه نجس بودن نماز را باطل ميكند.

ب) حكم حرمت خوردن مشروب و وجوب نماز دو چيز جداي از يكديگر هستند. كسي كه مشروب ميخورد چنين نيست كه نمازش را بايد تا 40 روز ترك كند بلكه آنچه در روايات وارد شده اين است: كسي كه شراب بخورد تا چهل روز نمازش قبول نميشود.

(من لا يحضره الفقيه 4، ص 57)

پس كسي كه شراب ميخورد (البته پس از آن كه از حال مستي بيرون آمد) دهانش و لباسش و بقيه وسائلي را كه به شراب آلوده شده است پاك ميكند و آب ميكشد و بعد توبه ميكند كه شراب نخورد و وضو ميگيرد و نماز ميخواند. در هر صورت بايد نماز را بخواند و اگر كوتاهي نموده قضاي آن را به جا آورد.





مركز تحقيقات سپاه

بازگشت