چگونه مي توان كودكان را به خواندن نماز تشويق كرد؟


مراقبت از حالات كودكان در رابطه با نماز امري ضروري است چنانكهخداوند متعال فرموده است: «وامر اهلك بالصلوة واصطبر عليها؛خانوادت را به نماز فرمان بده و خود نيز بر نماز شكيبا باش.»
در اين آيه علاوه بر اين كه فرمان مراقبت بر نماز خانواده ميدهد راهكارعملي آن را نيز نشان ميدهد كه «و اصطبر عليها» خود نيز بر نماز شكيبا باش.
يعني عملاً فرزند را به نماز دعوت كن. براي نماز خوان شدن فرزند چنداننيازي به فرمانهاي صريح نيست؛ بلكه اگر پدر و مادر عملاً مقيد به نماز وآداب آن باشند كودك به همين سمت دير يا زود هدايت خواهد شد.
در مورد دختر شما اولاً هنوز ايشان به سن تكليف رسيدهاند؛ ثانياً،مقاومت كودكان در برابر دستورات پدر و مادر نوعي ابراز وجود و استقلالاست كه نشان از رشد كودك دارد و نبايد اين گونه برخوردها را بد تفسير كرد.
ثالثاً؛ با رشد كودك بايستي تغذيه مناسب فكري براي او صورت گيرد. اگركودك در سنيني يا تشويق لفظي كاري را انجام ميدهد در سن بالاتر نياز بهتوجيه فكري و تشويقهاي فكري دارد.
در هر صورت جاي نگراني نيست؛ به هيچ وجه روي فرزندتان فشارنياوريد؛ تمايل فرزندتان به هم خواني با محيط نيز امري طبيعي است وبايستي با توجيه مناسب، به او قدرت انتخاب بدهيد تا كار خوب را از بدتشخيص دهد.

ستاد اقامه نماز

بازگشت