با فردي كه نماز نمي خواند حجابش را رعايت نمي كند و با آرايش در كوه و خيابان ظاهر مي شود,بايد چگونه برخورد كرد؟ اگر او بزرگ تر يا همسن و يا كوچكتر از ما باشد, چگونه بايد بر خورد شود؟


اسلام براي مبارزه با منكرات , وظيفهء امر به معروف و نهي از منكر را از برنامه هاي اساسي و مهم دانسته و به آن دستور داده است :

مردان و زنان باايمان وليّ و سرپرست يكديگرند. امر به معروف و نهي از منكر مي كنند>.

اين آيه امر به معروف و نهي از منكر را وظيفهء هر مسلماني دانسته است . اگر با مفاسدي كه در جامعه ظهور و بروزمي كند, مبارزه نكنيم , كم كم گسترش پيدا مي كند, مانند ويروس بيماري هاي واگيردار كه بايد با آن ها به طور جدي مبارزه كرد.

در امر به معروف و نهي از منكر بايد با رعايت شرايط و برخورد مناسب قدم گذاشت . برخوردهاي غير معقولانه تأثير منفي به جا مي گذارد. به نظر ما در اين زمان در برخورد با افرادي كه اهل نماز نيستند يا بد حجاب هستند, ابتدابا اخلاق نيكو و با گفت و گو بيان مفاسد و ضررهاي اين كار, آنان را توجيه كرد. مسلّماً گفتگو و تذكّر در آنان تأثيرمي گذارد. اگر چند نفر به آنان تذكر بدهند, بهتر تأثير خواهد داشت . البته بخش بزرگي از اين وظيفه بر دوش دولتمردان است كه بايد زمينهء منكرات را فراهم ننمايند و از گسترش و نفوذ فرهنگ بيگانه جلوگيري كنند. فعلاًوظيفهء مردم اين است كه با برخورد زيبا و منطقي و با جدال أحسن و گفت گو مانع گسترش فساد در جامعه شوند. دربرخورد با بزرگ ترها و هم سن ها اين گفت گو, همراه با زبان نرمتر و ملايمتر باشد.

در برخورد با گناهكاران اگر توان گفتگوي زباني نباشد و يا شرايط موجود نباشد, بايد قلباً از كردار آنان ناراحت باشيم و راضي به كارهاي زشت آنان نباشيم . اميرالمؤمنين 7فرمود:

به كارهاي ديگران راضي باشد, مانند اين است كه خود نيز آن كارها را انجام مي دهد>.

در مورد افراد بي نماز يا بدحجاب , آيات و روايات و داستان ها و آفات مربوط به آن ها را بدانيم تا با مطرح كردن دليل و شواهد, تأثير و نفوذ بيشتري در آنان داشته باشيم .



دفتر تبليغات اسلامي

بازگشت