معلّم قرآن گفته است: بدون تقليد از مرجعي و بدون داشتن رساله او نماز صحيح نيست.آيا اين حرف صحيح است؟ در صورت صحّت، از چه كسي بايد تقليد كنم؟ در صورت تهيه رساله بايد با آن چه كنم؟ ايا تقليد از مرجعي مراسم خاصي ندارد؟


خواهر گرامي! اكثر قريب به اتفاق افراد اين واحد روحاني هستند و رازدار. در اين جا غير از صداقت و راستي خبري نيست. هر چه درد دل داريد، با ما در ميان بگذاريد، كه غير از افراد اين واحد كسي از پرسشها اطلاعي ندارد.

هر مكلّفي (دختر از نُه سالگي و پسر از پانزده سالگي) بايد در احكام غير ضروري دين، يا مجتهد باشد كه بتواند احكام را از روي دليل به دست آورد. يا از مجتهد تقليد كند؛ يعني به دستور او رفتار نمايد و يا از راه احتياط طوري به وظيفه خود عمل نمايد كه يقين كند تكليف خود را انجام داده است، مثلاً اگر مجتهدي عملي را حرام بداند و مجتهد ديگر حرام نداند، آن عمل را انجام ندهد و اگر مجتهدي عملي را واجب و ديگري مستحب بداند، آن را به جا آورد.(1)

بر اين اساس چون شما نه مجتهد هستيد و نه عمل به احتياط ميكنيد، بايد از مجتهدي تقليد كنيد.

از هر يك از مراجع عظامي كه جامعه محترم مدرسين معرفي كردند، يعني آيات عظام: بهجت، فاضل لنكراني، مقام معظم رهبري، وحيد خراساني، آشيخ جواد تبريزي، شُبيري زنجاني و مكارم شيرازي تقليد كنيد، از نظر شرعي منعي ندارد. اگر غير از اين هفت نفر مراجع ديگري وجود دارند، ميشود از آنها تقليد كرد.

گرفتن رساله و نگه داشتن آن لازم نيست، بلكه هر موقع از نظر شرعي مشكلي پيش بيايد ميشود از طريق روحاني محلّ و يا شخص مطّلعي رفع مشكل نمود.

تقليد از مرجع مراسم خاصي ندارد. همين اندازه نيّت كند ميخواهم از امروز مطابق دستور فلان مرجع عمل كنم، كافي ميباشد.

پي نوشتها:

1. توضيح المسائل مراجع، ج 1، ص 13، مسئله 1.



دفتر تبليغات اسلامي

بازگشت