2 مرحوم پدرم متأسفانه نماز نمي خواند و روزه نمي گرفت , من فرزند سوم و دختر او هستم . ازحقوق معلمي خودم - البته با رضايت صد در صد همسرم - كفاره 47سال روزه او را پرداخت كرده ام آيا خداوند من قبول مي كند؟ در مورد نمازهاي قضاي او چه كنم ؟


اگر كسي معتقد به خداوند تبارك و تعالي و لطف و رحمانيت او باشد و همه انبياي عظام از حضرت آدم عليه السلام تا حضرت خاتم النبيين صلي الله عليه و آله و كتاب هاي آسماني را قبول داشته باشد و آن ها راسفيران الهي بداند ونماز و روزه و ديگر ضروريات دين مبين اسلام را قبول داشه باشد و ليكن به خاطر جهل و عدم معرفت و در نتيجه ضعف ايمان , در انجام برخي واجبات . مانند نماز و روزه سستي و كاهلي نموده و آن راترك كند وبا همين حال از دنيا برود و افرادي - (اعم از فرزندان و غير آن ها) بخواهند به نيابت از آن متوفا قضاي (نماز) و روزه را انجام دهد يا كفاره بپردازد و يا كارهاي خير و نيكي را قربة الي الله انجام دهد و ثواب آن را تبرعا به روح آن متوفا,هديه كند قطعا در تخفيف امر محاسبه و آمرزش وي تأثير دارد.

البته نماز و روزه هاي متروك پدرت بر شما واجب نيست و كفاره روزه پرداخت شده براي شما حسنه و اخر, وبراي مرحوم پدرت آمرزش گناهان و رحمت پروردگار را همراه دارد شمايا هر فرد ديگر اگر به نيابت از پدرت نمازهايش را تبرعا و يا با اخذ اجرت بخواند, در آمرزش و تخفيف گناه و جلب رحمت الهي براي انجام دهنده ومتوفا مؤثر است .



دفتر تبليغات اسلامي

بازگشت