بعد از غايله 20تيرماه 1378دانشگاه تبريز, ايمانم ضعيف شده و روز به روز رو به كاهش است .نماز و روزه را ترك كرده ام . كم كم يأس و نااميدي و بي اعتمادي به من رو مي آورد. شما رابه خدا كمكم كنيد.


برادر گرامي ! دانشجوي عزيز! از اين كه با ما مكاتبه كرده و مشكلات خود را با ما در ميان گذاشتيد,سپاسگزاريم .

به نقل از حادث همداني (يكي از نزديكان حضرت اميرالمؤمنين ) از حضرت علي بن ابيطالب 7وايت مي كند كه امام فرمود:

حقيقت داشتن خدا و پيامبر و دين خدا را نبايد توسط افراد شناخت , بلكه بر عكس دينداري و متديّن بودن افراد را بايدبه وسيلهء دفاع آن ها از حق و حقيقت شناخت >. بنابراين ابتدا بايد حق شناخته شود, سپس با عينك حق بيني فهميد آيافلاني متدين و طرفدار حق است ؟

توضيح : مراد امام اين است كه نبايد مردم چنين فكر كنند كه چون مثلاً فلاني , خدا و پيامبر را قبول دارد و اهل نماز و روزه و خمس و زكات و حج و... است , خدا و پيامبر و نماز و... حقيقت دارد, بلكه بايد اول بروند حقانيت وجود خدا و معاد و نبوت و روزه و... را ثابت و باور كنند, سپس ببينند هر كسي از روي حقيقت و واقع خدا و پيامبر راقبول داشته و اهل نماز و روزه است , بايد بگويد: آدم مؤمن و متديني است .

گويا حضرت عالي جز, گروه اوّل هستيد كه عده اي به نظر شما خيلي بزرگ و با عظمت بودند و از طرفي خداگراو اهل نماز و روزه بودند, لذا شما هم كه خدا را قبول داشتيد و اهل عبادت بوديد, در غايله 20تير دانشگاه تبريزمتوجه شديد آن بزرگان ـ از ديد شما ـ بر خلاف عقل و منطق و عدل و عدالت گام برداشتند, لذا برداشت كرديد هيچ حقيقتي وجود ندارد! اين برداشت نابجايي نيست ؟!

اين كه مي گوييد: كم كم نااميدي و بي اعتمادي به من روي مي آورد, عامل اصلي روي گرداندن از خدا و ترك نماز و روزه است , زيرا انسان ذاتاً حقيقت جو آفريده شده و ناخودآگاه دنبال مطلوب نامحدود است و هيچ چيزي نمي تواند او را آرام كند, جز ياد و ذكر خدا. قرآن مي فرمايد: .(1)

گفتني است : ما هر چه فكر كرديم بدانيم چه تناسبي بين غايلهء دانشگاه تبريز و كنار گذاشتن خدا و ترك نمازوجود دارد, جز آن چه در بالا گفتيم (شناخت حقيقت از طريق افراد) چيزي پيدا نكرديم .

براي ترك نماز فقط مي گوييم : رسول خدا6فرمود:

بلاهاي دنيوي عبارتند از:

1 عمرش بي بركت مي شود;

2 روزيش بركت ندارد;

3 نشانهء نيكوكاران از صورتش محو مي شود;

4 كارهاي نيكش بي اثر مي شود;

5 دعايش مستجاب نمي شود;

6 از دعاي خوبان بي نصيب خواهد شد;...>.

بقيه را در كتاب جستجو كنيد.(2)

توجه : وقتي براي سبك شمارندگان نماز آن همه درد و رنج باشد, براي تاركين نماز مشخص است كه چه گرفتاري سختي در نظر گرفته شده است !

(پـاورقي 1.رعد (13 آيهء 28

(پـاورقي 2.شهيد دستغيب , گناهان كبيره , ج 2 ص 187 انتشارات جامعهء مدرسين .



دفتر تبليغات اسلامي

بازگشت