اگر انسان قبل از وقت نماز وضو بگيرد آيا وضو او درست است يا بايد صبر كند تا وقت داخل شود؟ اگر به خيال اين كه وضوي قبل از وقت، به نيّت نماز، صحيح است وضو گرفته باشد آيا نمازهايي كه خوانده است صحيح است؟


با اندك مطالعه و دقت در قرآن و روايات و فقه اسلامي انسان متوجه مي شود كه دين عين سياست است، چون دين همان قانون الهي براي بهتر زندگي كردن است و سياست تدبير منزل و ادارة جامعه به نحو صحيح است و به مجموعة قوانين الهي كه براي حيات طيّبه در اجتماع بشري مفيد است دين مي گويند و پيامبران مجريان اديان الهي و رهبران مردم در اجتماع بشري بوده اند و سياست همان ادارة مردم به نحو احسن و تدبير امور و سياست مدن و شهر نشيني است. بديهي است براي حيات طيبه كه متصدي آن پيامبران هستند اعتقاد به واقعياتي از قبيل توحيد و خداپرستي، عبوديت خدا (نه عبوديت چيز ديگر) و اعتقاد به ادامة حيات در جهان ديگر نقش اساسي ايفا مي كند، لذا عبادات و معاملات و آداب معاشرت ها و قوانين جزايي و حدود از قوانين الهي است كه در قرآن و روايات فراوان است.

آياتي كه دربارة جهاد و مبارزه با دشمنان و دفاع از ارزش ها و اياتي كه دربارة منافقان و برخورد با آنان در قرآن آمده و نيز آياتي كه در زمينه هاي ارث و حدود و مجازات ها آمده و آياتي كه در مورد اطاعت از پيامبر اولي الامر (رهبر) آمده همه و همه عين سياست است. آية لن يجعل الله للكافرين علي المؤمنين سبيلا؛[16] خدا هرگز اجازه نمي دهد كه كافران بر مؤمنان مسلط شوند و آياتي از اين قبيل و حتي آيات مربوط به برخي از عبادت ها مانند نماز جمعه و همين طور روايات فراواني كه در زمينه هاي مذكور وارد شده به جز سياست چيز ديگري نيست. در كتاب هاي فقهي كه بر گرفته از آيات و روايات است ابواب مختلفي از قبيل انواع كسب ها (مكاسب)، قضاوت، شهادات، ديات، حدود، تعزيرات داريم. كتاب هايي مانند

نهج البلاغه از سياست پر است و اگر سياست جزء دين نبود نبايد پيامبر (ص) و اميرالمؤمنين و صحابه خود را با اين مسائل درگير مي كردند.

بنابراين، كساني كه دم از جدايي دين از سياست مي زنند ذره اي از دين خبر ندارند و دين را منحصر به يك مشت عبادات و اخلاقيات صرف كرده اند و چشم و گوش خود را از آيات الهي و روايات و سنت پيامبر و امامان بسته اند و از پيش خود گمانه زني مي كنند و اين گمانه هاي خود را به خورد ناآگاهان مي دهند. اين كه امام خميني رهبر كبير انقلاب فرمود: ديانت عين سياست و سياست عين ديانت است، عين حقيقت است و خلاف آن پوچ و باطل است. البته مراد ما از سياست، سياست به معناي صحيح كه همان ادارة اجتماع بر اساس عدل و انصاف است نه سياست به معناي دروغ و كلك و حيله گري و ظلم وجنايت و كلاه برداري و ايجاد انحراف براي تصاحب قدرت.

شعار جدايي دين از سياست از دهان كساني بيرون مي آيد كه مخالف شكل گيري نظامي بر اساس اسلام و عدل و انصاف هستند شعار كساني است كه دنبال رياست و قدرت طلبي و تسلط بر كشور و چپاول اموال مسلمين هستند.

[12] آيت الله فاضل، جامع المسائل، ج2، سؤال 107.

[13] دكتر محمد تيجاني سماوي، از خدا پروا كنيد، ترجمة لطيف راشدي، ص 9.

[14] نساء (4) آية 128.

[15] نحل (16) آية 125.

[16] نساء (4) آية 141.



دفتر تبليغات اسلامي

بازگشت