تربيت شدگان مكتب اسلام


پس از ذكر نمونه هايي از عبادت پيامبر اسلام و تني چند از ائمه ي اطهار (عليهم السلام)



[ صفحه 312]



به عنوان الگوها و نمونه هاي عالي و ارزنده ي نمازگزاران، مناسب است كه به ذكر نمونه هايي از نماز تربيت شدگان آن بزرگواران بپردازيم تا ضمن آشنايي با نحوه ي عبادات و نماز آنها، شائبه اي را از اذهان، به ويژه ذهن خويش دور سازيم.

آنجا كه از عبادت و نماز پيامبر و علي و امام سجاد و ساير ائمه ي بزرگوار (عليهم السلام) سخن به ميان مي آيد، بلافاصله برخي چنين مطرح مي كنند كه ما كجا و آن بزرگواران كجا! البته وجود فاصله ي بسيار بين ما و آن بزرگواران امري روشن و بديهي است، ولي وجود فاصله نمي تواند، بدان معنا باشد كه ما نمي توانيم در مسير آنها قرار گيريم و آنها را سرمشق و الگوي خود قرار دهيم، زيرا خداوند آنها را به عنوان الگو و سرمشق براي ما معرفي فرموده است و اگر چنين چيزي ممكن نبود، خداوند آنها را براي ما الگو قرار نمي داد. [1] .

در اينجا به ذكر مواردي از عبادت غير معصومين (عليهم السلام) مي پردازيم.

ابتدا از حضرت زينب كبري (عليها السلام) سخن به ميان مي آوريم، كه او خود در مرز عصمت است و سپس به ذكر نمونه هاي ديگر از انسان هاي تكامل يافته مي پردازيم.


پاورقي

[1] قرآن مي فرمايد: لقد كان لكم في رسول الله اسوة حسنة (احزاب / آيه ي 21). «پيامبر براي شما الگو و اسوه ي خوبي است.» همچنين قرآن مي فرمايد: و جعلناهم ائمة يهدون بامرنا (انبياء / آيه ي 73). «آنان را پيشوا و امام قرار داديم كه انسانها را راهنمايي كنند.» آنچه در مسأله ي الگو شرط است، همانند شدن و همتا بودن با الگو نيست، بلكه همرنگ و هم جهت و هم آهنگ شدن با الگو و تلاش در مسير نزديك شدن و متناسب گشتن با الگوست.


بازگشت