حضرت زهرا در قله ي شامخ عرفان


در مورد فاطمه عليهاالسلام دختر پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم، رمز و راز عزت و سرافرازي، قدرت و عظمتش را بايد در عبادت جستجو كرد. او زني بود كم سال و جوان، ولي در عبادت چون پيري عارف، دستش به سوي خدا بلند و قامتش در راه عبادت او دائما در خم و راست.

او در عالم وجود تنها زني است كه خداي را با تمام ذرات وجودش پرستش كرده و تنها بانوئي است كه مي تواند مظهر عبادت به معناي واقعي باشد. او در سايه عبادت خود را به مقام قربي رسانده



[ صفحه 21]



كه حاصلش چشم و گوش خدا شدن و امرش مؤثر در كون و هستي شدن بود.

فاطمه زهرا عليهاالسلام داراي خانواده و همسر و فرزندان است، و مسئوليت اداره ي خانه و تربيت فرزندان و كارهاي خانه از قبيل نان پختن و غيره بر عهده ي اوست. و از طرفي ديگر از خدمت كردن به محرومان دريغ نمي كند و مشكلات آنها را برطرف مي كند، او به همه ي اينها رنگ الهي مي دهد و با تمام مشكلات از انجام نوافل و قرآن خواندن و دعا كردن بازنمي ماند.

روزها پس از فراغت از كارهاي جاري زندگي و شبها پس از به خواب رفتن ديدگان مردم و فرزندان، وارد محراب عبادت و غرق در مناجات و راز و نياز با خدا مي شد. او در اين راه مصداق خطاب خدا با موسي مي شود كه خدا به او فرموده بود: «يا موسي فاعبدني و قم بين يدي مقام العبد الحقير» و يا مصداق آيات قرآن در خطاب به پيامبر اسلام كه:

«قم الليل الا قليلا نصفه او انقص منه قليلا او زد عليه».

او به واقع مصداق اين آيه ي قرآن بود كه:

«و الذين يبيتون لربهم سجدا و قياما» [1] .

«كساني كه شبانگاه براي پروردگارشان سجده و قيام مي كنند».


پاورقي

[1] در مكتب فاطمه، ص 162.


بازگشت