لباس نمازگزار


1- حضرت امام حسن مجتبي عليه السلام، بهترين جامه هاي خود را در موقع نماز مي پوشيدند، وقتي علت را از حضرت جويا مي شدند در جواب مي فرمودند: «اَنّ الله جَميلٌ وَ يُحِبُّ اَلْجَمال» و خداوند فرموده است: «خُذُوا زَنيتَكَمُ عِندَ كُلِّ مَسْجِدٍ». [1] .

2- حضرت صادق آل محمد صلي الله عليه و آله مي فرمايد:

سزاوارترين مردم به استفاده از نعمتها، ابرار و نيكانند. آنگاه اين آيه را تلاوت فرمودند: «قُلْ مَنْ حَرَّمَ زينَةَ اللَّه الَّتي اَخْرَجَ لِعِبادِهِ وَ الطَيّباتِ مِنَ الرِّزْقِ» و نيز فرمودند: «خُذُوا زَينتَكَمُ عِندَ كُلِّ مَسْجِدٍ»، سپس فرمودند: ما از هر كس به استفاده از داده هاي پروردگار سزاوارتريم. [2] .

3- چند چيز در لباس نمازگزار مستحب است كه از آن جمله است: عمامه با تحت الحنك، پوشيدن عبا و لباس سفيد و پاكيزه ترين لباسها و استعمال بوي خوش و دست كردن انگشتري عقيق. [3] .

4- بهترين لباس براي مؤمن لباس تقوا است و بهترين نعمت او ايمان مي باشد، چون خداوند فرموده: «وَ لِباسُ التَّقْوي ذلِكَ خَيْرٌ» اما لباس ظاهر نعمتي است



[ صفحه 71]



از خداوند تا مردم بوسيله ي آن عورت هاي خويش را بپوشانند و اين لباس از جانب خداوند براي مؤمنان تعيين شده تا بتوانند واجبات خود را انجام دهند، بهترين لباس براي تو لباسي است كه ترا از ياد خدا بازندارد، بلكه ترا به ذكر و شكر و طاعتش نزديك تر سازد و باز هم ترا به عجب و تكبر و ريا و زينت كردن و تفاخر به ديگران وادار نكند، چون همه ي اين صفات از آفت هاي دين محسوب مي شوند و سبب پيدايش قساوت در قلب آدمي مي گردد.

در فرازي از همين جمله ي گهربار حضرت امام صادق عليه السلام مي فرمايد: «..... وَ هِيَ كِرامَةٌ اَكْرَمَ اللَّهُ بِها عِبادَهُ ذُرَّيةُ آدَمَ عليه السلام لَمْ يُكْرِمْ غَيرَهُمْ» اين كرامت خاص ذريه ي آدم عليه السلام است و به ديگر موجودات عطا نفرموده. [4] .


پاورقي

[1] وسايل الشيعه / ج 3 / 331.

[2] تفسير الميزان.

[3] رساله ي عمليه حضرت امام خميني / م 864.

[4] مصباح الشريعه / 58.


بازگشت