مقدمه


بسم الله الرحمن الرحيم

«السلام عليك حين تصلي و تقنت، السلام عليك حين تركع و تسجد، السلام

عليك حين تهلل و تكبر

... سلام بر تو آنگاه كه به نماز ايستاده، قنوت مي خواني، سلام بر تو آنگاه كه به ركوع و سجود مي روي، سلام بر تو آنگاه كه تهليل «لا اله الا الله» و تكبير «الله اكبر» مي گويي.

هيچ وسيله اي مستحكم تر و دائمي تر از نماز، براي ارتباط ميان انسان و خدا نيست. مبتدي ترين انسان ها، رابطه ي خود را به وسيله ي نماز آغاز مي كنند. برجسته ترين اولياي خدا نيز بهشت خلوت انس خود را با محبوب در نماز مي جويند. (مقام معظم رهبري، حضرت آيت الله خامنه اي)

مقدمه:

از لحظه اي كه تصميم به نگارش اين مقاله گرفتم سؤالي كه همواره ذهن مرا به خود مشغول ساخته بود، اين بود كه به راستي چه عواملي باعث شده است كه اعتقادات مردم اين قدر سست گردد، و دين و دين پروري در حضور قشر خاصي از مردم به نوعي ضد ارزش تبديل شود؟ آيا با بالارفتن سطح علمي فرد ديگر نيازي به دين و مذهب نيست؟

پيدا كردن پاسخ اين سؤالات در ذهنم هر لحظه محور فكري مرا تغيير مي داد، احساس مي كنم



[ صفحه 396]



واقعيت اين موضوع يك پاسخ خيلي ساده باشد و آن هم اين كه مردم ما به مذهب به عنوان يك سمبل غم و اندوه مي نگرند و مفسران و مبلغان ما خيلي كم سعي كرده اند اين ذهنيت افراد را از بين ببرند، استفاده از روش پند و نصيحت پدرانه در زمان ما ديگر پاسخگوي سؤالات جوان و نوجوان ايراني كه در عصر بمباران اطلاعات زندگي مي كند و بيگانگان سعي دارند هويتش را از او بگيرند، پاسخگو نخواهد بود؛ پس بايد در جستجوي راهي بهتر بود.

من در اين مقاله سعي كرده ام ابتدا تحليل مختصري در مورد ذكر، بهترين نوع ذكر (نماز)، سپس به عوامل و موانع موجود در مقابل جوان امروز كه او را از گرايش به دين و نماز باز مي دارد بپردازم.

عوامل و موانع گرايش دانشجويان به نماز، عنوان كامل مقاله مي باشد، بدين منظور قشر دانشجو را در نظر گرفته ام، كه كشور ما كشوري جوان مي باشد و به علت نوع آموزش موجود در كشور ديدگاه و نظريات دانشجويان با قشرهاي ديگر جامعه فرق دارد و ديگر اينكه اين گروه به عنوان گروه متخصص در آينده مشغول به كار مي شوند و آيا اين خصوصيات گريز از دين براي فرهنگ، اقتصاد، سياست جامعه مخرب نمي باشد؟ با اين ديدگاه حساسيت بر روي آراء اين قشر بيشتر خواهد شد.



[ صفحه 397]




بازگشت