تعمير مساجد مخصوص بسيجيان است


قرآن كريم مي فرمايد: «يا بني آدم خذوا زينتكم عند كل مسجد» [1] .

اي فرزندان آدم در هر مسجدي زينت هاي خود را برداريد

در روايات متعدد تأكيد شده كه هر كس به مسجد مي رود با وضع مرتب و منظم آراسته باشد و مساجد نيز زيبا و تميز باشند بديهي است كه اين مطلب با تجملات و تشريفات زائد كه از آنها نهي شده فرق دارد.

مسجد و مسجديان بايد تميز و آراسته باشند بنابراين دست اندركاران مساجد بايد توجه خاص و ويژه اي به تعمير و نظافت آنها بكنند در عين سادگي و بي تجملي، اين وظيفه عموم مؤمنين هم هست لكن خداوند از اينكه عده اي با مقاصد غير خدائي بخواهند در اين كار وارد شوند نهي مي فرمايد و تعمير مساجد را منحصراً وظيفه و افتخار بسيجيان معرفي مي كنند.

«ما كان للمشركين ان يعمروا مساجد الله شاهدين علي انفسهم بالكفر اولئك



[ صفحه 134]



حبطت اعمالهم و في النارهم خالدون» [2] .

مشركان حق ندارند مساجد خدا را تعمير نمايند در حاليكه به كفر خود آگاه هستند آنها اعمالشان باطل و در آتش جهنم هميشگي خواهند بود.

«انما يعمر مساجدالله من آمن بالله و اليوم الاخر و اقام الصلوة و اتي الزكوة و لم يخش الاالله فعسي اولئك ان يكونوا من المتهدين» [3] .

مساجد خدا را فقط كساني آباد مي كنند كه ايمان به خدا و روز جزا داشته و نماز را اقامه و زكوة مي دهند و جز از خدا از كسي نمي ترسند اين گروه اميد است از هدايت يافتگان باشند.

ويژه گيهاي مذكور در آيه تمام خصوصيات بسيجي است.

آيه اول از اينكه مشركان به تعمير خانه خداوند بپردازند شديداً نهي شده آيه دوم عمران مساجد را مخصوص انسانهاي پاك و با ايمان قرارداده و براي آنها پنج شرط تعيين كرده:

1- ايمان به خداوند

2- ايمان به روز قيامت

3- اقامه نماز

4- اداء زكوة

5- نترسيدن جز از خدا

افرادي هستند كه مسجد مي سازند يا تعمير مي كنند لكن براي مطرح كردن خود و يا حب جاه و شهرت و.... اينها شرك است و بايد دامن مساجد از اين



[ صفحه 135]



چنين متولياني پاك شود. عمران مسجد بايد در دست كسي باشد كه عقيده به خدا و قيامت داشته باشد و عملاً اقامه نماز اداء زكوة و نترسيدن از غير خدا را نشان بدهد.

راستي چه كساني در صحنه انقلاب اسلامي اين خصوصيات را داشتند و بدون ادعا در ميدان عمل نشان دادند، چه كساني بودند كه جز از خدا نمي ترسيدند؟ آنروزهاي سخت كه همه جا آتش و خون و شهادت بود و بسياري در پناهگاه هاي امن آسوده خاطر و بي خيال و راحت نظاره گر بودند چه كسي نشان داد كه «لم يخش الاالله» همان كس بايد امروز مسئول و متولي عمران مسجد باشد. آيه سوم در ادامه مي فرمايد:

«اجعلتم سقاية الحاج و عمارة المسجد الحرام كمن امن بالله و اليوم الاخر و جاهد في سبيل الله لايستوون عندالله»

آيا آب دادن به حجاج و تعمير مسجد الحرام را همانند كسي كه با ايمان به خدا و روز قيامت در راه خدا جهاد كرده قرار داديد اينها در نزد خدا مساوي نيستند. افرادي خيال نكنند با انجام خدمات اجتماعي و عام المنفعه موقعيت خاصي دارند كه همرديف و همسنگ جهادگران بسيجي هستند نه خداوند با عبارات گوناگون عدم تساوي اينها و امتياز مهم رزمندگان راه خداوند را بيان مي كند كوتاه سخن آنكه بايد جان بركفان راه خدا و رزمندگان مؤمن بسيجي در بين مسلمانها جايگاه ويژه داشته باشند نه از لحاظ مادي و امكانات رفاهي بلكه از نظر اداره و تعمير مساجد و توليت آنها كه امري مهم و قابل توجه است.



[ صفحه 136]




پاورقي

[1] اعراف آيه 31.

[2] توبه آيات 19 - 17.

[3] توبه آيات 19 - 17.


بازگشت