نماز كفاره گناهان


1- در معاني الاخبار به سند خود از ابراهيم بن عمر، و او از كسي كه براي او حديث كرده از امام صادق عليه السلام روايت كرده كه در تفسير آيه ي



[ صفحه 29]



«ان الحسنات يذهبن السيئات» فرموده: نماز مؤمن در شب، گناهان روزش را محو مي كند.

2- و در مجمع البيان از واحدي و او به سند خود از حماد بن سلمه و او از علي بن زيد و او از ابي عثمان روايت كرده كه گفت: من با سلمان در زير درختي بوديم، سلمان شاخه ي خشكي از درخت گرفت و به شدت تكانش داد تا برگ هايش ريخت، آن گاه گفت: اي اباعثمان! آيا نمي پرسي چرا چنين كاري كردم؟

گفتم: چرا چنين كردي؟

گفت: رسول خدا صلي الله عليه و آله هم در روزي كه من با آن جناب زير درختي بوديم، همين عمل را كرد، شاخه ي خشكي گرفت و به شدت تكان داد تا برگ هايش ريخت و فرمود: سلمان! نپرسيدي چرا چنين كردم؟

عرض كردم: چرا چنين كردي؟

فرمود: مسلمان وقتي وضو مي گيرد و نيكو وضو مي گيرد و نمازهاي پنجگانه ي خود را به جاي مي آورد، گناهانش مانند اين برگ ها مي ريزد، آن وقت اين آيه را تلاوت فرمود: «و اقم الصلوة...»

3- و نيز در همان كتاب به سند خود از حارث بن علي بن ابي طالب عليه السلام آورده كه فرمود: ما در مسجد خدمت رسول خدا صلي الله عليه و آله بوديم، و منتظر بوديم تا وقت نماز شود، مردي برخاست و عرض كرد: يا رسول الله! من مرتكب گناهي شده ام.

رسول خدا صلي الله عليه و آله از وي روي برگردانيد (و به نماز ايستاد) دوباره پس از آن كه رسول خدا صلي الله عليه و آله نماز را به پايان رسانيد، برخاست و همان حرف را تكرار كرد. حضرت فرمود: آيا با ما نماز نخواندي؟ و براي آن



[ صفحه 30]



به نيكي طهارت نگرفتي؟ گفت: چرا.

فرمود: همان كفاره ي گناهان توست.

4- و در درالمنثور روايت است كه احمد و طبراني از ابي امامه نقل كرده اند كه: رسول خدا صلي الله عليه و آله فرمود: هيچ مرد مسلماني وقت نماز يوميه را درك نمي كند و براي وضو برنمي خيزد و به نيكويي وضو نمي گيرد و نماز را به خوبي نمي خواند، مگر آن كه بين اين نمازش و نماز گذشته اش گناه كرده، آمرزيده مي شود. [1] .


پاورقي

[1] ترجمه ي تفسير الميزان، ج 11، ص 89.


بازگشت