دريچه


اگر مجموع دين را به اندامي زيبا و پيكري موزون تشبيه كنيم، مي توان گفت سيماي اين اندام زيبا، نماز است [1] .

اين چهره هر اندازه زيباتر، دلگشاتر و روح افزاتر باشد آن اندام، موزون تر، زيباتر و خوش قواره تر جلوه خواهد كرد. از اين رو، خلوت با خدا و راز و نياز با او، محبوب ترين عمل نزد خداست، [2] و انبيا و اولياي الهي و چهره هاي عاشق و عارف در آخرين لحظه هاي حيات، ديگران را به اين ديدار عاشقانه سفارش مي كردند [3] و بيش ترين همت خود را در اين راه به كار مي بستند [4] و آن را نور ديدگان خويش مي ديدند و راز و نياز با محبوب را بسان طعام و شراب خويش مي دانستند [5] و هنگامي كه چشم بر افق دور دست مي دوختند و بي صبرانه انتظار طلوع و غروب خورشيد را مي كشيدند و با پركشيدن آواي اذان، نواي نيايش را مي شنيده و دست نوازش دوست را بر سر خويش احساس مي كردند - در اين لحظه هاي خوش آسماني - سر از پا نمي شناختند و



[ صفحه 10]



ديگر يادي از زن و همسر، پدر و مادر و دوست و برادر خويش نمي كردند. تو گويي اصلاً آن ها را نمي شناختند [6] .

اما همين چهره ي زيبا و آن اندام دلربا تنها زماني دل عارفان را مي نواخته و عشق محبوب را در بلور جانشان مي ريخته كه روح حضور محبوب در آن جلوه مي كرده است. اين دفتر سبز با نام سفر به چشمه ي نماز به اين نيت فراهم آمده تا جوانان و نوجوانان عزيزي را كه با دلي به صفاي آينه ها و صميميت سوره ها و آيه ها رو به اين نيايش آسماني مي آورند، با عطر دل انگيز «نماز» آشنا نمايد.

هدف ما با توجه به آموزه هاي قرآن و روايات، ارائه راهكارهايي است كه رعايت آن ها نمازگزار را براي ورود به سرچشمه ي نماز - كه همان حضور قلب است - آماده سازد و با نثري ساده و صميمي به نوجوان و جوان بياموزد كه چگونه مي توان از نماز بهره گرفت؟ چگونه مي توان از نماز خواندن لذت برد؟

چرا «حمد» داروي هر دردي است؟ نقش نماز در يافتن هويت انساني ما چيست؟ چگونه نماز مي تواند از فحشا و منكرات جلوگيري كند؟ و...

از ويژگي هاي اين كتاب نثر ساده، صميمي، نوجوانانه و استفاده از تمثيل ها، داستانواره ها، خاطره ها و رهنمودهاي بزرگان در تبيين مسائل نماز و ايجاد حضور قلب است.

بياييد تا دل هاي تشنه و روح سرگشته و غبارآلود خود را در چشمه سار قرآن شست وشو دهيم و عطر نماز را در زلال قرآن و آيينه ي سخن معصومان پاك عليهم السلام استشمام كنيم، باشد كه لحظه هايي از نسيم روح نواز و دل انگيز كوي محبوب بهره گيريم.



[ صفحه 11]




پاورقي

[1] قال الصادق عليه السلام: «لكل شي ء وجه، و وجه دينكم الصلاة» (بحارالانوار، ج 82، ص 310).

[2] قال الصادق عليه السلام: «أحب الأعمال الي الله عزوجل الصلاة» (وسائل الشيعه، ج 3، ص 26).

[3] قال الصادق عليه السلام: «و هي (الصلاة) آخر وصايا الأنبياء (وسائل الشيعه، ج 3، ص 26).

[4] قال رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم: «ليكن أكثر همك الصلاة» (بحارالانوار، ج 77، ص 127).

[5] قال رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم: «جعل الله جل شأنه قرة عيني في الصلاة و حبب الي الصلاة كما حبب الي الجائع الطعام و الي الظمآن الماء» (ميزان الحكمه، ج 5، ص 367، ح 10235).

[6] «و كان رسول الله اذا دخل وقتها كأنه لا يعرف أهلاً و لا حميماً» (ميزان الحكمه، ج 5، ص 367، ح 10236).


بازگشت