نقش نماز در كاهش جرائم


امام خميني(ره) مي فرمايد: در اسلام از نماز هيچ فريضه اي بالاتر نيست، چه طور نماز را اين قدر سستي مي كنيد در آن؟... شما پرونده هايي كه در دادگستري ها... هست برويد ببينيد؛ از نمازخوان ها ببينيد پرونده هست آن جا؟ از بي نمازها پرونده است. هر چه پرونده پيدا كنيد، پرونده بي نمازهاست.

اگر روزه و تحمل گرسنگي مايه نشاط روح است، نماز هم وسيله پرواز روح است. اگر روزه وسيله كنترل هواي نفس است و آن را از سركشي باز مي دارد، نماز هم روح خشوع و خضوع را در نمازگزار ايجاد مي كند و نفس طغيان گر او را رام مي سازد.

اگر روزه دار بايد نيّت كند و از خوردن و آشاميدن خودداري نمايد، نمازگزار هم بايد براي نماز نيت كند و خوردن و آشاميدن در موقع نماز حرام است. اگر تشنگي و گرسنگي روزه، انسان را به ياد محرومين و مستمندان مي اندازد، يكي از دلايل برپايي نماز (جماعت) هم اين است كه نمازگزاران از حال بيچارگان با خبر شوند و از آنان دستگيري كنند؛ اگر روزه همراه با غيبت و چشم چراني و خوردن مال حرام بي ثمر است؛ نماز هم بايد همراه با ترك اين گناهان باشد، وگرنه نماز نيست. [1] .

به رسول خدا صلي الله عليه وآله وسلم عرض كردند: فلاني روزها نماز مي خواند و شب ها دزدي مي كند! حضرت فرمود: نمازش او را از اين گناه بازمي دارد. [2] .

حضرت علي عليه السلام مي فرمايد: اي اباذر! بيش تر اوقات در مسجد باش، همانا اهل مسجد «اهل الله» هستند. [3] .


پاورقي

[1] اسرارالصلوه، ص 91 -90.

[2] ميزان الحكمه، ج5،ص 371.

[3] ارشادالقلوب، ج2، ص 179.


بازگشت