تجلي نماز در نهضت عاشورا


نسرين نوري

گذشته چراغ راه آينده است؛ نمي توان بر ارابه زمان مهار زد و افسار آن را بر دوشش انداخت؛ بلكه بايد از آن درس ها آموخت و عبرت ها گرفت. بايد وقايع زمان را كاويد و در لابه لاي اوراق تاريخ گشت و براي آينده چراغي ساخت تا مبادا در چالش هاي زندگي گم شده، خود را از ياد ببرد.

سكوت، اعتراض، حركت، حج نيمه تمام و خيمه برافراشتن امام حسين عليه السلام، به همراه بردن عزيزانش و... همه و همه درس عبرتي براي جويندگان حقيقت ناب الهي است.

تراژدي كربلا دهشناك ترين واقعه تاريخ است؛ حسين - كه بر او و ياران بي بديلش سلام باد - چرا مرگ را اين گونه صحنه آرايي مي كند؟ حسين - كه جان همه حقيقت جويان فدايش باد - چه مي خواست بگويد؟ مگر عالم تكوين و تشريع چه نيازي به خون حسين عليه السلام داشت؟ بياييد به خود مراجعه كنيم و حسين عليه السلام - آن وجدان بيدار را در كُنه وجود خود بيابيم و دل فرزند زهرا عليهاالسلام را شاد نماييم. بياييد با هم درسي جدي براي هميشه زندگي خود از كلام و مرام و عمل حسين عليه السلام برگيريم.

نوشتار خانم نسرين نوري در سه فصل تنظيم شده است. در فصل اول از «جلوه نماز در كربلا» و در فصل دوم از «آثار و پيام نماز عاشورا» بحث و گفت وگو شده است. و در فصل سوم «اشعاري چند درباره نماز و عاشورا» جمع آوري شده است.

گذشته از لطافت نوشته، هر جا واژه اي نياز به توضيح داشته، نويسنده آن را شرح داده است.

نمونه اي چند از اين نوشتار را مي خوانيم:


بازگشت