از نهضت حسيني تا نهضت خميني


منيره بيات ترك

خانم منيره بيات نوشته اش را در هفت فصل تنظيم نموده است:

در فصل اول از چگونگي «عبادت» و آفات آن و نقشي كه عبادت در تعديل روح و روان انسان بر جاي مي گذارد و از شرايط عبادت سخن به ميان آمده است.

در فصل دوم با عنوان «نماز چيست» از اهميت نماز و ارج و قرب آن و ارزش نماز جماعت گفت وگو شده است.

فصل سوم به عنوان «نقش نماز در نهضت حسيني» مزين شده است. اين فصل و چهار فصل بعدي در راستاي موضوع نوشتار نقطه قوت اين نوشته است.

آغاز و انجام نهضت امام حسين عليه السلام رنگ و حقيقت اسلامي داشت. نهضت كربلا منهاي اسلام معنايي ندارد.، حتي هويت خارجي و عيني نيز نخواهد داشت. به دليل جامع الاطراف بودن دين مبين اسلام به تبع آن قيام امام حسين عليه السلام، كم ترين انقلابي است كه از انقلاب كربلا متأثر نشده باشد، حتي نهضت هايي كه رنگ ديني هم نداشته اند از قيام امام حسين عليه السلام به عنوان الگو درس گرفته اند. در اين ميان نهضت امام خميني فرزندي از سلاله علي و زهراعليهما السلام يك استثنا است. نهضت امام خميني(ره) هر چه پيشتر آمد، بيش تر رنگ اسلامي به خود گرفت و هر چه بيش تر به مشكلات مبتلا گشت بيش تر حقيقت اسلام را از خود نمايان ساخت. همان طوري كه بدون امام حسين عليه السلام و اسلام قيام كربلا هويتي ندارد بي نام امام خميني(ره) انقلاب اسلامي در هيچ كجاي جهان شناخته شده نيست.

عبادات امام خميني، نماز و نماز شب هاي او و نماز در بستر بيماري امام خميني همه و همه حكايت از پيروي از مرام حسيني دارد و بس.

در فصل هاي چهارم، پنجم و ششم نويسنده به نقش نماز در نهضت هاي علوي پرداخته و به طور مفصل از نقش نماز در تكوين نهضت هاي اسلامي بحث نموده است.

نمونه هايي از نوشته هاي خانم بيات در زير مي آيد:


بازگشت