عشق سارق به نماز


نماز يك چنين تأثيري دارد كه مي تواند دزدان حرفه اي را عوض كند و آنان را وادار به توبه نمايد.

در اين باره روايتي نقل شده است: روزي به پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله خبر دادند كه شخصي روزها نماز مي خواند و شب ها دزدي مي نمايد. پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله فرمود: زود باشد كه نماز او باعث ترك دزدي اش شود. [1] .

در اين باره داستاني را به عنوان نمونه بيان مي كنيم.

يكي از علما كه از كربلا به ايران برمي گشت در اطراف كرمانشاه گرفتار دزدان شد و هر چه او و رفقايش داشتند همه را غارت نمودند.

آن عالم مي گويد: كتابي داشتم كه سالها با زحمت و مشقت زيادي آن را نوشته بودم و خيلي مورد علاقه ام بود به طوري كه همه جا همراه من بود. اتفاقا كتاب نيز به سرقت برده شد. به ناچار به يكي از سارقين گفتم من كتابي در ميان اموالم داشتم كه شما آن را به غارت برده ايد و اگر ممكن است آن را به من برگردانيد؛ زيرا آن به درد شما نمي خورد.

سارق گفت: ما بدون اجازه ي رئيس خود نمي توانيم كتاب را به شما پس دهيم.

گفتم: رئيس شما كجاست؟

گفت: جايگاه رئيس ما پشت اين كوه است. من به همراهي آن دزد به



[ صفحه 184]



نزد رئيس آنان رفتم، وقتي به جايگاه او وارد شديم ديدم او مشغول نماز است.

وقتي از نماز فارغ شد، آن دزد به رئيس خود گفت: اين عالم كتابي در بين اثاثيه ي خود داشته و آن را از من خواسته ولي ما بدون اجازه ي شما نداديم.

من به رئيس دزدها گفتم: اگر شما سركرده ي راه زنان هستيد چرا نماز مي خوانيد؟ نماز كجا؟ دزدي كجا؟

گفت: درست است كه من رئيس راه زنان هستم ولي انسان نبايد رابطه ي خود را به كلي با خدا قطع كند و از او روي گردان شود، بلكه بايد راهي براي آشتي با او را باقي گذارد.

حال كه تو عالم هستي به احترام علم تو تمام اموال كاروان را به شما برمي گردانيم و همين كار را هم كردند. ما با خوشحالي به راه خود ادامه داديم.

پس از مدتي كه به كربلا بازگشتم، روزي در حرم امام حسين عليه السلام همان مرد را ديدم كه با حال خضوع و خشوع گريه مي كرد و از خدا طلب استغفار مي نمود. وقتي او مرا ديد شناخت و گفت: مرا مي شناسي؟ گفتم: آري.

گفت: چون نماز را ترك نكردم و رابطه ام با خدا، ادامه داشت خداوند هم به من توفيق توبه داد و از دزدي دست برداشتم و هر چه از اموال مردم نزد من بود به صاحبانشان برگرداندم و هر كه را نمي شناختم از طرف آن ها صدقه دادم و اكنون توفيق توبه و زيارت پيدا كرده ام. [2] .



[ صفحه 185]




پاورقي

[1] بحارالانوار، ج 82.

[2] ارزش و اهميت نماز، ص 33.


بازگشت