نماز حضرت ادريس


حضرت «ادريس» يكي از پيامبران الهي است كه بعد از شيث به پيامبري مبعوث شد. يكي از ويژگي هاي او اين بود كه هر وقت دست به دعا برمي داشت و حاجتي را از خدا درخواست مي كرد دعايش به اجابت مي رسيد و مشكل او حل مي شد.

آن حضرت، منزلش در كوفه بوده همان جايي كه الان مسجد سهله



[ صفحه 76]



است. حدود سي كتاب از آسمان بر او نازل شد. از روي اين كتاب ها براي مردم زمان خويش درس مي گفت و از زيادي درسي كه به مردم مي داد او را «ادريس» ناميدند. [1] .

«ادريس» علاوه بر درس دادن به مردم، براي آنان خياطي هم مي كرد و اكثر اوقات مشغول نماز و عبادت پروردگار بود و مردم را نيز به نماز دعوت مي كرد.

مقام حضرت «ادريس» در اثر نماز و بندگي به جايي رسيده بود كه خداوند، او را به آسمان برد و با طعام و تحفه هاي بهشتي ميهمان كرد و تا روز قيامت از آن ها استفاده مي كند. [2] .

امام صادق عليه السلام به يكي از ياران خود فرمود: وقتي به كوفه مسافرت كردي، به مسجد سهله مشرف شو، در آن جا نماز بخوان و از خداوند متعال براي دين و دنياي خود طلب حاجت كن؛ زيرا مسجد سهله خانه ي حضرت «ادريس» است كه در آن جا، هم خياطي مي كرد و هم نماز مي خواند.

بعد فرمود: هر كس در آن جا دعا كند و از خدا طلب حاجت نمايد خداوند حاجات او را برآورده مي كند و از مكر و حيله ي دنيا و شيطان محفوظ مي ماند و در قيامت در مكاني خواهد بود كه جايگاه حضرت «ادريس» است. [3] .


پاورقي

[1] معاني الاخبار، ص 18.بحارالانوار، ج 11، ص 277، حديث 4 - 5.

[2] احتجاج، ص 111. بحارالانوار، ج 11، ص 277، حديث 6.

[3] بحارالانوار، ج 11، ص 280، حديث 10.


بازگشت