حديث من اراد الدنيا و اختارها علي الاخرة


المواعظ العدديه قال بعض الحكماء من اراد الدنيا و اختارها علي الاخرة عاقبه الله بست عقوبات ثلاث في الدنيا و ثلاث في الاخرة، اما الثلاثه التي في الدنيا، فامل ليس فيه منتهي و حرص غالب ليس فيه قناعة و اخذ منه حلاوة الايمان في العبادة اما الثلاثة التي في الاخرة هول يوم القيمة و الحساب الشديد و الحسرة الطويلة.

ترجمه: بعض حكما فرموده اند: كسي كه دنيا را بخواهد و اختيار كند بر آخرت، خداي تعالي او را به شش عقوبت مبتلا كند، سه عقوبت در دنيا و سه عقوبت در آخرت. اما آن سه كه در دنيا است، اول او را به آرزوهاي دراز مبتلا مي كند كه انتها ندارد. دوم، حرص غالب كه نيست در او



[ صفحه 99]



قناعت. سوم، شيريني ايمان در عبادت از او گرفته مي شود.

اما آن سه كه در آخرت است. اول، ترس روز قيامت. دوم، حساب سخت. سوم، حسرت و پشيماني دراز.

رسول اكرم صلي الله عليه و آله فرمودند: هر چشمي در قيامت گريان است جز سه چشم، اول آن كه از ترس خدا گريسته باشد. دوم، آن چشمي كه از نامحرم پوشيده باشد. سوم، آن چشمي كه در راه خداي تبارك و تعالي در شب به خواب نرفته باشد.

حضرت باقر عليه السلام مي فرمايند: اسلام پنج پايه دارد. اول: نماز. دوم، زكات. سوم، حج. چهارم، روزه ماه مبارك رمضان. پنجم، ولايت و دوستي ما اهلبيت و در آن چهار تاي اول رخصت و ارفاق هست چنان كه فقير نبايد زكات بدهد و كسي كه مستطيع نيست واجب نيست حج برود و مريضي كه قدرت بر ايستادن ندارد جايز است نماز را نشسته بخواند و روزه را اگر برايش ضرر داشته باشد افطار كند. اما ولايت و دوستي ما اهلبيت از هيچ كس ساقط نيست مريض، ثروتمند، فقير، بر همه ولايت لازم است.

فرمود رسول اكرم صلي الله عليه و آله: هر كه اهلبيت مرا دوست



[ صفحه 100]



ندارد يكي از سه خلل را دارد. يا منافق است يا حرام زاده است يا نطفه اش در حال حيض بسته شده است.

رسول اكرم صلي الله عليه و آله فرمودند: يا عالم باش يا طالب علم يا دوستار علماء و دشمن علماء مباش كه نابود خواهي شد.

اميرالمومنين عليه السلام مي فرمايند: تمام دوستان را ديدم و دوستي بهتر از حفظ زبان نديدم و تمام لباس ها را ديدم و لباسي بهتر از تقوي و پرهيزكاري نديدم و تمام اموال را ديدم و مالي بهتر از قناعت نديدم و تمام خوبي ها را ديدم و خوبي و احساني بهتر از رحم و مهرباني نديدم و تمام طعام ها را چشيدم و طعامي گواراتر از صبر نديدم.


بازگشت