اخلاق همسرداري


زن، فرشته ي انس خانواده است و با نشاط، طراوت، صفا و صميميّت او همسر و فرزندان در كمال آرامش و شادابي زندگي خواهند كرد.

بنابراين زن بايد با ظرافت هاي اخلاقي خود هميشه كانون خانه و خانواده را گرم و پر حرارت نگه دارد.

در اينجا از ميان صدها حديث گرانبها كه در اين زمينه وجود دارد با ذكر چند حديث از پيامبر، سخن را به پايان مي رسانيم:

1. «حقّ مرد بر زن اين است كه زن ملازم خانه باشد و به شوهرش دوستي و محبّت و مهرباني كند و از خشم او دوري نمايد و آنچه را كه



[ صفحه 168]



مورد رضايت اوست انجام دهد و به پيمانها و وعده هاي وي وفادار باشد.» [1] .

2. «براي زن شايسته نيست كه بيش از تواناييِ شوهرش او را مجبور كند و شايسته نيست كه از شوهرش نزد ديگران شكايت برد چه از نزديكان باشند و چه از غريبه ها.» [2] .

3. «هر زن شوهرداري كه به مردان نامحرم چشم بدوزد مورد خشم شديد پروردگار واقع مي شود و خداوند پاداش اعمالي را كه انجام داده است از بين مي برد.» [3] .

4. «بهترين زنان شما آن زني است كه بيشتر (از ديگران) براي شوهرش آرايش و زينت مي كند امّا از بيگانگان خود را مي پوشاند.» [4] .

5. «هر زني كه با ثروتش بر شوهرش منّت گذارد و به او بگويد: «تو از ثروت من ارتزاق مي كني»، اگر اين ثروت را در راه خدا صدقه بدهد خدا از او نمي پذيرد تا آنكه شوهرش از او راضي شود.» [5] .

براي تضمين زندگي فرداي خود از هم اكنون خود را مهيّا سازيم. كتابهاي مذهبي و علمي معتبر را مطالعه كنيم. از تجربه ها و اندوخته هاي افراد موفّق و ناموفّق بهره بگيريم و مراكزي را كه به عنوان مشاور و راهنماي ازدواج و يا خانواده وجود دارد شناسايي كرده و از راهنمايي آنان بهره مند گرديم. به اميد فرداهاي سبزِ سبز و زندگي شيرينِ شيرين.

خدا يار و نگهدارتان باد.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

پاورقي

[1] مستدرك الوسائل / جلد 14 / حديث 2 / صفحه 244.

[2] مستدرك الوسائل / جلد 14 / حديث 2 / صفحه 242.

[3] وسائل الشّيعه / جلد 14 / حديث 2 / صفحه 172.

[4] بحارالانوار / جلد 100 / حديث 27 / صفحه 247.

[5] مكارم الاخلاق / صفحه 202.


بازگشت