نماز جماعت


از نكات اساسي مربوط به نماز، برپايي آن به صورت جماعت است، نماز جماعت پاداش بسيار، بركات فراوان و فوايد فردي آثار اجتماعي بسيار دارد.

شكوه مسلمانان و موحدان را مي رساند. ذوب شدن «فرد» در «جمع» در يك عبادت توحيدي است. مقدمه ي وحدت و عامل تقويت روح برادري است.

نماز جماعت، زمينه ي شناخت افراد و مشكلات و نيازهاي آنان است.

نماز جماعت، بهترين و بيشترين و پاك ترين و كم خرج ترين اجتماعات دنياست. خار چشم دشمنان اسلام است. عامل نظم، وحدت صفوف، وقت شناسي و مبارزه با فردگرايي و خودخواهي است. موجب شسته شدن كينه ها و كدورت ها و پيدايش روحيه ي اخوت ديني است.

مستحب است انسان صبر كند تا نماز را به جماعت بخواند.

نماز به جماعت، از نماز اول وقت فرادي با فضيلت تر است و پاداش جماعت، هرچند مختصر و كوتاه برگزار شود، از نماز فرادي كه طولاني بخوانند بيشتر است. [1] .



[ صفحه 94]



در حديث آمده است: هرگاه عدد نمازگزاران در نماز جماعت، از ده نفر بيشتر شود، پاداشي نصيب نمازگزاران مي شود كه قابل بيان و شماره نيست.

در نماز جماعت، بايد فردي عادل و متقي و شايسته، امام جماعت شود و ديگران به او اقتدا كنند. اين شرط، هم ملاك بودن تقوا و عدالت را بيان مي كند و هم تبعيت از پيشگامان در صلاح و پاكي را مي آموزد.

تحقير نماز جماعت، تحقير خداست و تعظيم آن، بزرگداشت فرمان پروردگار است.

آنكه براي شركت در نماز جماعت، از خانه بيرون مي رود، يا در مسجد به انتظار برپايي نماز جماعت به سر مي برد، در طول اين مدت پاداش پرداختن به نماز را مي گيرد. [2] .

در نماز جماعت، جمعيت هرچه بيشتر باشد، ثوابش افزون تر است.

در حديث آمده است: هركه نماز جماعت را دوست بدارد، خدا هم او را دوست مي دارد. [3] .

رسول خدا صلي الله عليه و آله فرمود: صف هاي جماعت، همچون صفوف فرشتگان در آسمان چهارم است. [4] .



[ صفحه 95]




پاورقي

[1] رساله ي امام خميني، مسئله 1402.

[2] كنزالعمال، ج 8، حديث 22818.

[3] مستدرك الوسائل، ج 1، ص 488.

[4] مستدرك، ج 1، ص 488.


بازگشت