نفحاتي از روح خدا


163- مسجد النبي مركز سياست اسلامي بوده است و ثقل قدرت اسلامي.

164- همانطوري كه پيغمبر توي مسجد زندگي مي كرد، توي همان مسجد با مردم معاشرت مي كرد و از همان مسجد هم تجهيز مي كرد جيوش را براي كوبيدن قدرتها.

165- نماز جمعه كه نمايشي از قدرت سياسي و اجتماعي اسلام است. بايد هرچه شكوهمندتر و پرمحتواتر اقامه شود. ملت ما گمان نكنند كه نماز جمعه يك نماز عادي است.

166- شما بايد هشيار باشيد كه مسجدهايتان و محرابهايتان و منبرهايتان را حفظ كنيد و بيشتر از سابق شمايي كه اين معجزه را از مسجد ديديد، حالا بايد برويد دنبال اين مركز معجزه، نه رها كنيد او را.

167- پيروزي ما براي اداره مسجد است ما اگر نماز نباشد و آداب اسلامي نباشد، چه داعي داريم كه بياييم خودمان را



[ صفحه 31]



به مهلكه بياندازيم و وارد اين امور بشويم؟

168- مراكزي كه مراكز بسط حقيقت اسلام است، بسط فقه اسلام است و آن مساجد است اينها را خالي نگذاريد. اين يك توطئه است كه مي خواهند مسجدها را كم كم خالي كنند.

169- چون ملت مبارز رمز پيروزي را يافته است و با هوشياري دريافته كه بسيج عمومي از سنگرهاي الهي مساجد و منابر و محافل ديني انجام گرديد، لازم است اين سنگرهاي اسلامي را حفظ نماييم.

170- چرا ظهر كه مي شود بازار را رها نمي كنيد كه برويد سراغ نماز؟

171- مردم در هر روز مجتمع بشوند در مساجد، نه از پيرمردها و از كارافتاده ها، نه، مساجد بايد مجتمع بشود از جوانها.

172- مسيحيون خيال نكنند كه اسلام هم، مسجد هم، مثل كليسا است، مسجد وقتي در آن نماز برپا مي شده است تكليف معين مي كرده اند، جنگها از آن شالوده اش ريخته



[ صفحه 32]



مي شده است، تدبير ممالك از مسجد شالوده اش ريخته مي شده است. مسجد مثل كليسا نيست، كليسا يك رابطه فردي مابين افراد و خداي تبارك و تعالي (علي زعمهم) است.

173- من تكليفم را بايد ادا كنم به شما بگويم شما دانشگاهي ها! شما دانشجوها! همه تان مساجد را برويد پر كنيد، سنگر هست اينجا، سنگرها را بايد پر كرد، محراب به آن مي گويند يعني آنجائي كه حرب از آنجا شروع مي شود، محل حرب.

174- مساجد و محافل دينيه را كه سنگرهاي اسلام در مقابل شياطين است هرچه بيشتر گرم و مجهز نگه داريد.

175- اي ملت! مسجدهاي خودتان را حفظ كنيد. اي روشنفكران! مسجدها را حفظ كنيد، روشنفكر غربي نباشيد روشنفكر وارداتي نباشيد. اي حقوقدانها! مسجدها را حفظ كنيد. برويد به مسجد، اين مسجدها را حفظ كنيد تا اين نهضت به ثمر برسد، تا مملكت شما نجات پيدا كند.



[ صفحه 33]



176- هم دانشگاه ها را حفظ كنيد هم مساجد را حفظ كنيد منافات با هم ندارد دانشگاهي باشيد مسجد هم برويد مساجد را هم تعمير كنيد مساجد را هم آباد كنيد از رفتن خودتان.

177- مسجدها را خالي نكنيد، تكليف است امروز، امروز، يك روزي است استثنايي ما در يك مقطعي از عصر واقع شده ايم كه استثنايي است.

178- اين بازار است كه بايد درست توجه بكند و قشرهاي مختلفي كه دارد توجه بكند و مساجد را آباد بكنند و مساجد را پر بكنند از جمعيتهاي خودشان، در ممالك اهل سنت آنكه من ديدم در حجاز وقتي كه اذان ظهر گفته مي شود بازارها بسته مي شود يا باز است و شرطه آنها را حفظ مي كند و مي روند مسجدالحرام براي نماز يا مسجد النبي براي نماز.

179- اگر اين مسجد و مركز ستاد اسلام قوي باشد، ترس از فانتوم نداشته باشيد، ترس از آمريكا و شوروي و اينها نداشته باشيد، آن روز بايد ترس داشته باشيد كه شما



[ صفحه 34]



پشت بكنيد به اسلام، پشت كنيد به مساجد.

180- جوانهاي عزيز رزمنده سنگرها را به مسجد و معبد تبديل كردند.

181- سعي كنيد كه مساجد ما به حال مساجد صدر اسلام برگردد.

182- مساجد بهترين سنگرها و جمعه و جماعات مناسبترين ميدان تشكل و بيان مصالح مسلمين مي باشند.

183- آقايان سعي كنيد در دانشگاه پرچم اسلام را بالا ببريد، تبليغات مذهبي بكنيد، مسجد بسازيد، اجتماعا نماز بخوانيد، تظاهر به نماز خواندن بكنيد. وحدت مذهبي لازم است، وحدت مذهبي است كه اين اجتماع عظيم و فشرده را ايجاد مي كند، اگر علاقه به استقلال ايران داريد، وحدت مذهبي داشته باشيد.

184- اين عباداتي كه انبياء آورده اند و شما را به آن دعوت كرده اند مثل نماز، مثل روزه، مثل حج، اين طور چيزها، اينها نسخه هايي هستند از طبيبهاي واقعي كه آمدند شما را برسانند به مرتبه هاي كمال.



[ صفحه 35]



185- در اسلام از نماز هيچ فريضه اي بالاتر نيست.

186- شما پرونده هايي كه در دادگستريها در جاهاي ديگر، دادگاه ها هست برويد ببينيد، از نمازخوانها ببينيد پرونده هست آنجا؟ از بي نمازها پرونده هست، هرچه پرونده پيدا كنيد، پرونده بي نمازها است.

187- نماز پشتوانه ملت است.

188- سيدالشهدا در همان ظهر عاشورا كه جنگ بود آن جنگ بزرگ بود و همه در معرض خطر بودند وقتي يكي از اصحاب گفت: ظهر شده است فرمود كه ياد من آورديد ياد آورديد نماز را، خدا تو را از نمازگزاران حساب كند و ايستاد همان جا نماز خواند. نگفت كه ما مي خواهيم جنگ بكنيم، خير، جنگ را براي نماز كردند.

189- نماز خوب فحشا و منكر را از يك امتي بيرون مي كند.

190- اينهايي كه در اين مراكز فساد كشيده شده اند، اينها آن بي نمازها هستند. نمازخوانها توي مساجدند و مهيايند براي خدمت.

191- مسجدها را خالي نكنيد، تكليف است امروز. امروز، يك



[ صفحه 36]



روزي است استثنايي ما در يك مقطع از عصر واقع شده ايم كه استثنايي است.

192- ما با ذكر خدا با اسم خدا پيش برديم و نماز بالاترين ذكر خدا است.

193- اگر در نماز كوتاهي بشود و هركس بگويد خوب من خودم تنهايي مي روم تو خانه ام مي خوانم، خير، نماز را تو جماعت بخوانيد اجتماع بايد باشد.

194- مساجد را پر كنيد، اينها از مساجد مي ترسند.

195- نماز بخوانيد از همه فريادها بالاتر است.

196- اجتماع كنيد، نمازهاي جمعه را با شكوه به جا بياوريد و نمازهاي غير جمعه را هم كه شيطانها از نماز مي ترسند از مسجد مي ترسند.

197- گاهي عمل، خوب عملي است، نماز ديگر از اعمال بسيار بزرگ است لكن نمازگزار بد است، نماز خوب است، نمازگزار اين را به ريا انجام مي دهد، جهنم مي رود، با نمازش جهنم مي رود.

198- در نماز وقتي مي ايستيد بايد همه جهات را، جهات نماز را



[ صفحه 37]



حفظ كنيد تا نماز درست باشد.

199- ما اگر نماز نباشد و آداب اسلامي نباشد، چه داعي داريم كه بياييم خودمان را به مهلكه بيندازيم و وارد اين امور بشويم؟ ما براي اسلام اين كارها را مي كنيم و شما، شما ملت براي اسلام قيام كرديد و براي اسلام اين همه زحمت كشيديد و داريد مي كشيد.

200- من امروز بايد بگويم كه حفظ مساجد تكليف است براي مسلمانها، حفظ مساجد امروز جزء اموري است كه اسلام به او وابسته است.

201- احياء كنيم اين سنت سياسي اسلام را، همانطوري كه در روز جمعه بحمدالله مي رويد، روز غير جمعه هم برويد مساجد را پر كنيد.

202- ارزش همه چيز به آن چيزي است كه براي او انسان مي كند. نماز هم كه انسان مي خواند ارزشش به آن نيتي است كه به آن نيت وارد نماز مي شود. اي چه بسا نمازگزاراني كه نمازشان در جهنم وارد مي شود وقتي است كه ارائه بخواهند بدهند به مردم و چه بسا



[ صفحه 38]



ارتشيهايي كه براي خدا عمل مي كنند، سربازهايي كه براي خدا عمل مي كنند، پاسداراني كه براي خدا خدمت مي كنند، ارزش آنها از نماز هم بيشتر است.

203- كوشش كنيد كه اجتماعاتي كه مي كنيد و سمينارهايي كه درست مي كنيد معنويت در آن باشد، از همه جا و در همه جا توجه به تربيت انبياء داشته باشيد. شما در قرآن كريم در اول سوره قرآن كريم مي خوانيد كه «الحمد لله رب العالمين» كلمه ربوبيت را و مبدأ تربيت را در اول قرآن طرح مي كند و ما را مكلف فرموده اند كه در هر شبانه روز چندين مرتبه اين را در ركعات نماز بخوانيم و توجه داشته باشيم به اينكه مساله تربيت و ربوبيت كه درجه اعلاي آن مخصوص به خداي تبارك و تعالي است و دنبال او منعكس مي شود در انبياء عظام و به وسيله ي آنها به ساير انسانها.

204- تحقيقا احياي نماز جمعه در ايران از مسائل بسيار مهم است. نماز جمعه موجب مي شود تا مسائل فراموش شده در اسلام به بهترين وجه براي مردم گفته شود.



[ صفحه 39]



205- آقايان بايد با سفارش به مردم و نسلهاي آينده به اين مسأله اهميت بدهند كه نماز جمعه در رأس همه امور است و مردم را مجتمع كنند كه در اين خللي وارد نشود.

206- نماز جمعه يك عبادت سر تا پا سياسي است.

207- از معجزات انبياء و خصوصا اسلام اين است كه عرفانش آميخته است با عبادتش. اگر انسان، يك نفر آدم كه اهل آن مسائل است همين نماز را در اذكار و كارهاي ديگرش دنبالش برود، مي بيند كه چه درياي خروشاني است، معراج است، معراج مؤمن است. يعني، تا آن مافوق عالم طبيعت و مافوق عالم وجود، انسان را مي كشاند.

208- نماز را كوچك حساب نكنيد نماز و ساير احكام براي تربيت شما است براي هدايت شما است.

209- نمازخوان ولو اينكه يك مرتبه ي نازله اي را دارد، از آن نمازنخوان بهتر است، مهذب تر است اين دزدي نمي كند.

210- نماز جمعه موجب مي شود تا مسائل فراموش شده در اسلام به بهترين وجه براي مردم گفته شود.

211- هر روز در محله ها اجتماع و رسيدگي به اوضاع شهر و



[ صفحه 40]



محله، در هر هفته اجتماع بزرگ در شهرها و در جاهايي كه شرايط نماز محقق است براي بررسي به اوضاع شهرستان و بالاتر، اوضاع تمام كشور و در هر سال باز دو اجتماع بزرگ براي بررسي به اوضاع كشورها و در هر سال يك اجتماع بسيار بزرگ از تمام ممالك اسلامي براي حج و آن مواقفي كه در حج هست اجتماعات در آنجا براي رسيدگي به اوضاع تمام كشورهاي اسلامي.

212- نماز جمعه كه نمايشي از قدرت سياسي و اجتماعي اسلام است بايد هر چه شكوهمندتر و پر محتواتر اقامه شود.

213- نماز جمعه و مساجد در صدر اول اسلام يك وضعي داشت و بعد به تدريج آن محتواي خودش را از دست داد.

214- قلب ما باور نكرده كه سرمايه عالم آخرت و وسيله زندگاني روزگاري غير متناهي، نماز است ما نماز را سربار زندگاني خود مي شماريم و تحميل و تكليف مي دانيم.

215- در بين اطاعات و عبادات هيچ يك به مرتبه اين نماز كه معجوني است جامع الهي كه متكفل سعادت بشر است و



[ صفحه 41]



قبولي آن موجب قبولي جميع اعمال است نمي باشد.

216- نماز سمت جامعيت دارد و منزله آن در عبادات به منزله انسان كامل است و منزله ي اسم اعظم بلكه خود اسم اعظم است.

217- در اسلام از نماز هيچ فريضه اي بالاتر نيست. نماز پشتوانه ملت است. نماز يك كارخانه انسانسازي است ما با ذكر خدا، با اسم خدا پيش برديم و نماز بالاترين ذكر خدا است.

218- قبولي نماز شرط قبولي ساير اعمال است و اگر نماز قبول نشود به اعمال ديگر نظر نكنند.

219- نماز جماعت را انسان خيال مي كند خوب يك عبادتي است كه با هم جمع مي شوند يك نمازي را مي خوانند لكن در اين نماز جماعت ها مسايل سياسي بايد طرح بشود.

220- حفظ مساجد امروز جزء اموري است كه اسلام به او بسته است.

221- اجتماع كنيد، نمازهاي جمعه را باشكوه به جا بياوريد و نمازهاي غير جمعه را هم، كه شيطانها از نماز مي ترسند،



[ صفحه 42]



از مسجد مي ترسند.

222- ملت عظيم و عزيز با شركت خود بايد اين سنگر اسلامي را هر چه عظيم تر و بلند پايه تر حفظ نمايند تا به بركت آن توطئه هاي خائنانه و دسيسه هاي مفسدان خنثي شود.

223- نماز را در جماعت بخوانيد، اجتماع بايد باشد.

224- اين نماز جمعه يك نماز جمعه سياسي است. يك اجتماعي سياسي است كه مع الاسف در سالهاي طولاني از دست ما رفته بود و مورد طعن ديگران هم شده بود.

225- نماز جمعه يك اجتماع سياسي است. نماز جمعه يك عبادت سر تا پا سياسي است.

226- مسجد مركز اجتماع سياسي است و از اين قدري وسعتش زيادتر، مي شود نماز جمعه در هر هفته همه مجتمع بشوند در يك جايي، به حسب اختلافات، اين شهر كوچكي است به اندازه خودش، يك شهر بزرگي است مثل تهران به اين ترتيب كه هست، اين يك اجتماع بزرگتر در هر هفته، آن اجتماع كوچك در هر روز چند دفعه، اين يك اجتماع بزرگ در هر هفته يك دفعه، با خطبه ها و با



[ صفحه 43]



روشنگريها.

227- هر روز اجتماعات در تمام مساجد كشورهاي اسلامي از شهرستان گرفته است تا دهات و قراء و قصبات، روزي چند مرتبه اجتماع براي جماعت و براي اينكه مسلمين در هر بلدي، در هر قضيه اي از احوال خودشان مطلع بشوند، از احوال مستضعفين اطلاع پيدا كنند.

228- ملت ما گمان نكنند كه نماز جمعه يك نماز عادي است، نماز جمعه با شكوهمندي كه دارد براي نهضت كوتاه عمر ما يك پشتوانه محكم و در پيشبرد انقلاب اسلامي ما عامل مؤثر و بزرگي است.

229- بحمدالله در اين نهضت نماز جمعه با محتواي حقيقي آن تحقق يافت و آقايان بايد با سفارش به مردم و نسل هاي آينده به اين مسأله اهميت بدهند كه نماز جمعه در رأس همه ي امور است.

230- يكي از بركات اين نهضت و انقلاب، همين اقامه نماز جمعه ها است.

231- برپايي نماز جمعه يكي از بركات بسيار عظيم اسلام بود



[ صفحه 44]



امروز از بركت نماز جمعه است كه ملت از خانه هايشان بيرون ريخته و در مراكز نماز جمعه اجتماع و با يكديگر تفاهم مي كنند و به مسايل سياسي و ديني گوش مي دهند، كه اين مسئله بسيار ارزشمند است.



[ صفحه 46]




بازگشت