آيا نماز براي نمازگزار و جامعه نفع اقتصادي دارد


ج: به صورت مستقيم خير، چون نماز يك كارخانه توليدي نيست كه ما بگوييم دو ساعت كار كرديد و حقوق شما دو هزار



[ صفحه 90]



تومان مي شود تا شما بگوييد آثار و منفعت كار خودم را ديدم. ولي به طور غير مستقيم براي افراد نماز خوان و جامعه او آثار و منافع اقتصادي دارد.

مثلا:

1- شخص نمازگزار و آگاه به فرهنگ ديني، هيچ وقت در زندگي شخصي و اجتماعي خود اسراف نمي كند خود اين اسراف نكردن غير از آنكه گناه نمي كند از نظر اقتصادي هم براي نمازگزار و جامعه او آثار و منافع فراواني دارد.

2- شخص نماز خوان قانع است و از اين منظر هم آثار اقتصادي دارد.

3- انسان اهل نماز از نظر فرهنگي نيز نمي تواند پول خود را در معصيتها و گناهان - كه نوعا پولهاي زيادي هم مصرف مي كنند - خرج كند. مصرف مواد مخدر (ترياك، هروئين، شيشه و...) شراب خواري، كاباره رفتن، پوشيدن لباس ها و خوردن غذاهاي نامناسب رفتن به مكانهاي ناسالم و انجام قمار بازي و سگ بازي و هزاران معصيت ديگر از جمله كارهايي است كه علاوه بر عذاب اخروي، زيانهاي اقتصادي فراواني را نيز در پي دارد و (نماز) مي تواند از اين زيانها جلوگيري كند.



[ صفحه 91]



4- يك شخص نمازگزار كه مسئول خريد فلان كارخانه مي باشد، خيانت نمي كند و رشوه نمي گيرد و به اين ترتيب آثارو منافع اقتصادي مستقيم دارد.

5- يك سياستمدار نماز خوان، كشور را به خائنين نمي فروشد!! پس نماز آثار و منافع، ديگري نياز دارد و سبب حفظ تماميت ارضي و جعفرافيايي كشور مي شود و اين از نفع اقتصادي هم بالاتر است.

6- شخص نمازگزار يك متعهد ديني هم هست، در هر كاري كه قرار بگيرد تلاش مضاعف خود را انجام مي دهد و از كارش نمي دزدد. شما در نظر بگيريد اگر در يك جامعه يا كل كشورهاي اسلامي اين منفعت (نماز) زنده شود چه آثار با بركتي از نظر اقتصادي نصيب كشورهاي اسلامي مي شود. به اميد آن روز.

7- با اندك تأملي در مجموعه پرونده كساني كه مرتكب جرمي شده اند به آساني مي توان دريافت كه درصد بي نمازهاي آنها بيشتر از نماز خوانهاست.

اصولا مقررات اجتماعي توسط خانواده هايي كه با نماز و مسجد سر و كار دارند بيشتر مراعات مي شود تا خانواده هايي كه ارتباطشان را با خدا قطع كرده اند و به ياد او نيستند و با نماز بيگانه اند.



[ صفحه 92]




بازگشت