آيا مال حرام مانع كمال نماز است


ج: بلي؛ يكي از بزرگان گفت: «وقتي شد كه من حال خواندن نماز شب نداشتم و از عبادت و نماز و رابطه با خدا لذت نمي بردم و علتش را هم نمي دانستم و هر چه گريه و زاري و التماس مي كردم به جايي نمي رسيدم، بالاخره شبي در عالم خواب به من گفتند: كسي كه خرماي حرام بخورد ديگر از عبادت لذت نمي برد. از



[ صفحه 63]



خواب برخاستم و فكر كردم ديدم همان طور است. من براي خريدن خرما رفته بودم، وقتي كه صاحب مغازه خرما را به من مي داد، ديدم كه يكي از خرماها نرسيده است و من بدون اجازه صاحب مغازه، آن خرما را برداشتم و روي خرماهايش گذاشتم و به جاي آن يك خرماي خوب برداشتم و آن را خوردم و حال معنوي از من گرفته شد! [1] .

روزي حرام موجب انكار فضائل امير مؤمنان علي عليه السلام؛

علي (ع) مي فرمايد: اهل معصيت نماز و روزه را بجا مي آوردند ولي هنگامي كه حرامي به آنها عرضه مي شد آن را مي چسبيدند و موقعي كه از فضائل امير مؤمنان (ع) براي آنها بيان مي گشت انكار مي كردند. [2] .

تغذيه حرام، حق را به انحراف مي برد

امام حسين (ع) در روز عاشورا فرمودند: «و ملئت بطونكم من الحرام فطبع الله علي قلوبكم...؛ در طول ساليان گذشته براي شكست دادن پدرم علي (ع) و به انزوا كشاندن برادرم حسن (ع) از



[ صفحه 64]



صحنه سياست و خلافت غذاهاي شما از اين نوع پول هاي حرام انباشته گرديده و در اثر اين غذاهاي حرام است كه قلب هاي شما سياه و چشم حق بين شما كور و گوش شما از شنيدن حرف حق كر شده است. [3] .

امام باقر (ع) مي فرمايد: «شگفتا كه مردم از ترس بيماري در خوردن غذا احتياط و امساك مي كنند ولي از بيم آتش دوزخ از گناه خودداري نمي كنند.» [4] .


پاورقي

[1] قصه هاي نماز، ص 50.

[2] تفسير نمونه، ج 15، ص 61.

[3] از مدينه تا كربلا، ص 341.

[4] اخلاق عملي آيت الله كني، ص 103.


بازگشت