آيا بابت اين همه نعمت هاي الهي نبايد از خداوند هستي تشكر كرد


ج: جواب شما دوست عزيز (جوان) چيست؟

جواب آري است. بايد در مقابل اين همه لطف و محبت الهي از خداوند تشكر كرد.

تشكر از خدا راههاي مختلف دارد، يكي از آنها بندگي خدا و عبادت او مي باشد.

راستي! يادمان نرود ما بنده خداييم، (خدا) آفريننده ماست و او خالق است و ما مخلوق او.

چه زيبا فرموده شيخ صدوق (ره): علت و سر واجب شدن نماز اموري است از قبيل: اقرار به ربوبيت حق «عزوجل» و خلع انداد [1] و اضداد [2] از او، ايستادن در مقابل خداوند جبار «جل جلاله»، با حالت خواري و نيازمندي.

خضوع و اعتراف به گناه و درخواست عفو از آنها، گذاردن صورت در هر روز پنج بار روي خاك براي تعظيم و بزرگداشت حق عزوجل، متذكر خدا بودن و فراموش نكردن او، خاشع بودن



[ صفحه 18]



در مقابل حضرتش و راغب و طالب بودن در ياري دين و دنيا و انزجار از غير خدا، مداومت بر ذكر حق عزوجل در شب و روز تا بدين ترتيب بنده، سيد و سرور و مدبر و خالق خود را فراموش نكند تا به طغيان او منتهي گردد. در اين به ياد بودن بنده پروردگار خود را، فايده اي هست و آن، اين كه از معاصي منزجر گرديده، و از انواع فساد كناره مي گيرد. [3] .

يكي ديگر از «علت وجوب نماز» بقاي دين و آئين محمد (ص) است

همچنين خداوند تبارك و تعالي اراده كرده (دين و آيين محمد (ص) فراموش نشود) و بدين جهت بر امتش نماز را فرض و واجب قرار داد، در اين نماز هر روزه مردم پنج بار با صداي بلند اسم نامي پيامبر را برده و با انجام افعال نماز خدا را عبادت كرده و او را ياد مي نمايند. بدين ترتيب از آن حضرت غافل نمي شوند و فراموشش نمي كنند و در نتيجه ذكرش مندرس و كهنه نمي گردد. [4] .


پاورقي

[1] به معني: بي مانند و همتا - فرهنگ عميد، ص 143.

[2] چيزهاي مخالف و مغاير، يكديگر - فرهنگ معين ج 1، ص 295.

[3] از ترجمه علل الشرايع ج 2، ص 49.

[4] از ترجمه علل الشرايع، ج 2، ص 49.


بازگشت