رواياتي در فضيلت سوره ي قدر


از بيانات عرفاني و مكاشفات ايماني كه به مدد اولياء الهي بر قلب نوراني اهل معرفت ظاهر شده معلوم مي شود كه سوره ي «توحيد» درباره ي نسب ذات مقدس



[ صفحه 215]



خداوند متعال و سوره ي «قدر» درباره ي نسب اهل بيت عليهم السلام است.

امام صادق عليه السلام در حديث اسراء درباره ي نماز پيامبر خدا صلي الله عليه و آله و سلم فرمود: «آن گاه كه خداوند عزوجل به آن حضرت وحي كرد: اي محمد! نسب پروردگارت تبارك و تعالي را بخوان: «الله احد الله الصمد لم يلد و لم يولد و لم يكن له كفوا احد.» اين در ركعت نخست بود. آن گاه خداوند عزوجل به او وحي فرمود: «الحمد لله...» را بخوان». [1] .

درباره ي فضيلت سوره ي قدر روايات بسياري وجود دارد. امام باقر عليه السلام فرمود: «كسي كه (انا أنزلناه في ليلة القدر) را با صداي آشكار بخواند، مانند كسي است كه شمشير خود را در راه خدا از غلاف بيرون كشيده باشد. كسي هم كه آن را با صداي پنهان بخواند، مثل آن است كه در راه خدا در خون خويش غلطيده باشد. كسي كه ده مرتبه اين سوره را بخواند، خداوند هزار گناه از گناهان او را محو مي كند». [2] .

رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم فرمود: «آن كس كه اين سوره را بخواند، پاداش كسي را دارد كه ماه مبارك رمضان را روزه گرفته و شب قدر را درك كرده است. او ثواب كسي را دارد كه در راه خدا به جنگ رفته است». [3] .


پاورقي

[1] البرهان في تفسير القرآن، ج 4، ص 487، سوره قدر، ح 22.

[2] الكافي، ج 2، ص 621، ح 6.

[3] البرهان في تفسير القرآن، ج 4، ص 480، سوره قدر، ح 1، از خواص قرآن.


بازگشت