احاديثي در فضيلت سوره ي توحيد


امام باقر عليه السلام فرمود: «كسي كه «قل هو الله احد» را يك مرتبه بخواند، بر او مبارك مي شود و كسي كه دو مرتبه بخواند، بر او و اهلش مبارك شود. كسي هم كه سه مرتبه بخواند، بر او و اهل و همسايگانش مبارك مي شود. كسي كه دوازده مرتبه بخواند، خداوند در بهشت براي او دوازده قصر بنا مي كند؛ پس نگهبانان بهشت مي گويند كه ما را ببريد تا قصرهاي برادر خود فلان را ببينيم. كسي كه صد مرتبه بخواند، گناه بيست و پنج سالش غير از گناه دماء و اموال بخشيده مي شود. كسي كه چهارصد مرتبه آن را بخواند، به اندازه ي چهارصد شهيدي كه اسبشان پي شده و خونشان ريخته باشد اجر و پاداش دارد. كسي كه هزار مرتبه در يك شب و روز



[ صفحه 200]



بخواند، نمي ميرد؛ مگر آن كه مقام او را در بهشت، خودش يا ديگري مي بيند». [1] .

امام باقر عليه السلام از رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم نقل فرمود كه: «هر كس صد مرتبه قل هو الله احد را در هنگامي كه براي خواب به رختخواب خود مي رود بخواند، خداوند گناهان پنجاه سال او را بيامرزد». [2] .

امام صادق عليه السلام فرمود: «پدرم مي فرمود:«قل هو الله احد يك سوم قرآن و قل يا ايها الكافرون يك چهارم قرآن است». [3] .

امام صادق عليه السلام فرمود: «پيامبر خدا صلي الله عليه و آله و سلم بر جنازه ي سعد بن معاذ نماز خواند و سپس فرمود: هفتاد هزار فرشته كه جبرئيل هم در بين آنان بود، آمدند و بر جنازه ي سعد نماز خواندند. به جبرئيل گفتم: به چه دليل سعد شايسته نماز شما شد؟ گفت: به جهت قرائت قل هو الله احد در حال ايستاده و نشسته و سواره و پياده و در حال رفتن و آمدن». [4] .

امام صادق عليه السلام از قول پدرانش در حديثي از سلمان - رضي الله عنه - روايت فرمود كه گفت: «از رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم شنيدم كه مي فرمود: كسي كه «قل هو الله احد» را يك مرتبه بخواند، يك سوم قرآن را خوانده و كسي كه دو مرتبه بخواند، دو سوم قرآن را قرائت نموده و كسي كه سه مرتبه بخواند قرآن را ختم كرده است». [5] .

در كتاب ثواب الاعمال نيز آمده: «كسي كه جمعه اي بر او بگذرد و «قل هو الله احد» را نخواند و بميرد، به دين ابولهب مرده است». [6] .



[ صفحه 201]




پاورقي

[1] الكافي، ج 2، ص 619، ح 1.

[2] همان، ص 620، ح 4.

[3] همان، ص 621، ح 7.

[4] همان، ص 622، ح 13.

[5] وسائل الشيعه، ج 4، ص 867، ح 1؛ معاني الاخبار، ص 234.

[6] ثواب الاعمال و عقاب الاعمال، ص 128؛ وسائل الشيعه، ج 4، ص 868.


بازگشت