صفحه 120


دهقان منشادي، عبّاس استان: تهران

عنوان اثر: نماز در نهج البلاغه شهرستان: تهران

موضوع: نماز در نهج البلاغه تاريخ تولّد: 1358

قالب: تحليلي ميزان تحصيلات: كارشناسي

---

«تلقّي نهج البلاغه از عبادت، تلقّي عارفانه اي است. بر حسب اين تلقّي مسأله ي كارگر و كارفرما و مزد به شكلي كه ميان كارگر و كارفرما متداول است، مطرح نيست و نمي تواند مطرح باشد. برحسب اين تلقّي، عبادت، نردبان قرب است. معراج انسان است. تعالي روان است. پرواز روح است، به سوي كانون نامرئي هستي. پرورش استعدادهاي روحي و ورزش نيروهاي ملكوتي انسان است. عالي ترين عكس العمل سپاس گزارانه ي انسان است.»

«دهقان منشادي» با الهام از نماز در نهج البلاغه، پرتوي از اسرار نماز، سيري در نهج البلاغه، نماز چيست؟، اسرار الصّلوة، خلوتگه راز، آداب الصّلوة و برخي آثار ديگر، مقاله اي خواندني فراهم آورده، كه با اندكي دقّت و وسواس بيش تر، همراه با آشنايي كامل تر با روش هاي تحقيق و نگارش مي تواند بسي زيباتر بنگارد.

«يكي از جالب ترين و لطيف ترين مباحثي كه در كتاب با عظمت و بي نظير نهج البلاغه مشاهده مي شود، نماز و فلسفه و اسرار آن است. هرچند مسأله ي نماز در اين كتاب شريف، حجم زيادي را به خود اختصاص نداده، امّا با وجود حجم كمِ الفاظ، معاني و مضامين والايي را شامل است كه راه روشن و امني را فرا روي نمازگزار قرار مي دهد. آن كس كه نماز در زندگي پر بركتش حرف اوّل را زد و در تمام لحظه هاي حياتش جريان داشت. آن كس كه در خانه ي عبادت به دنيا آمد و در محراب عبادت به سوي معبود شتافت...»

اين پژوهش با مقدّمه ي مؤلّف- به نقل از اثري خواندني- آغاز مي شود و با فهرست منابع و مآخذ، پايان مي يابد.


بازگشت