مقام رفيع


يكي ديگر از آثار نماز جماعت كه سبب ترفيع مقام و افزايش درجه و منزلت انسان در آخرت و رسيدن به درجه ي والا در بهشت است، از راه انجام اعمال شايسته در دنيا مي باشد.



[ صفحه 232]



چرا انسان براي رسيدن به مقام و درجه در دنيا تلاش مي كند، ليكن براي رسيدن به درجه و مقام در بهشت بي تفاوت است؟

چرا مقام و درجه و چيزهاي زودگذر دنيا را بر مقام و درجه ي اخروي ترجيح مي دهد. كسب مقام در آخرت ارزشش از رسيدن به مقام در دنيا زيادتر است.

در دنيا اگر مقامي به انسان مي دهند يك روز هم از او مي گيرند، ولي در آخرت اين طور نيست. و روز قيامت به انسان همين طور مقام و درجه نمي دهند، هر كه تقوايش بيشتر باشد، درجه اش بالاتر است. دادن درجه به حسب تقوا است.

در حديثي از رسول خدا صلي الله عليه وآله وسلم مي خوانيم: «نماز جماعت موجب مقام انسان مي شود.»

رسول خدا صلي الله عليه وآله وسلم در وصيتش به امام علي عليه السلام مي فرمايد: «ثلاث درجات منها: المشي بالليل و النهار الي الجماعات؛ سه چيز است كه موجب درجه و قرب به خداست: يكي از آن سه چيز، روز و شب به طرف نماز جماعت قدم برداشتن است.» [1] .

و در حديث ديگر مي فرمايد: «هر كس كه به سوي مسجد براي اقامه ي نماز جماعت حركت كند، براي هر قدم هفتاد هزار درجه ي وي بالا مي رود.» [2] .

و در جاي ديگر مي فرمايد: «هر گاه بنده خدا پشت سر امام عادل به نماز بايستد، براي او صد ميليون و بيست درجه مراتب است». [3] .


پاورقي

[1] وسائل الشيعه، ج 5، ص 372.

[2] مكارم الاخلاق، ج 2، ص 375.

[3] جامع الاخبار، ص 90.


بازگشت