سبب قبولي گواهي


از ديگر آثار نماز جماعت، قبولي شهادت و گواهي نمازگزاران در جامعه است. در محكمه نياز به شهادت افراد است. و هر كس صلاحيت گواهي و شهادت ندارد، دين اسلام مبنا و معياري قرار داده است. در روايات بيان شده كه شهادت و گواهي چه گروهي مقبول است. يكي از آن گروه، كساني هستند كه در نماز جماعت حضور پيدا مي كنند.

رسول خدا صلي الله عليه وآله وسلم فرمود: «هر كس نماز به جماعت بگزارد، اعمال خير و كارهاي نيك از او انتظار داشته باشيد و شهادتش را قبول كنيد.» [1] .

امام صادق عليه السلام فرمود: «من صلي خمس صلوات في اليوم و الليلة في جماعة فظنوا به خيرا و اجيروا شهادته؛ هر كس پنج نماز شبانه روز را به جماعت مي خواند به او خوش گمان باشيد و گواهي اش را بپذيريد.» [2] .

يكي از عواملي كه موجب بروز شخصيت اسلامي و انساني شخص مي گردد، شركت او در اجتماعات ديني مردم است، اگر كسي بدون عذر نماز جماعت را ترك نمي نمايد، شهادت او را در قضاوتها جايز بدانيد.

در مشكلات جامعه او مي تواند امور قضايي و حقوقي را حل و فصل كند، زيرا در امور قضايي به هر كسي نمي توان اعتماد كرد و كسي شايسته است كه در مراكز و اماكن مقدسه، به خصوص در مساجد، هنگام اقامه ي نماز جماعت در مرئي و منظر باشد و مردم را در مراكز ديني ديدار نمايد.



[ صفحه 138]




پاورقي

[1] بحارالانوار، ج 88، ص 8.

[2] همان مدرك، ص 5، وسائل الشيعه، ج 5، ص 371.


بازگشت