ريزش گناهان


نمازها حسناتي است كه در دلهاي مؤمنين وارد شده و آثار معصيت و تيرگي هايي كه دلهايشان از ناحيه ي سيئات كسب كرده از بين مي برد.

در قرآن كريم آمده است كه: «و اقم الصلوة طرفي النهار و زلفا من الليل ان الحسنات يذهبن السيئات ذلك ذكري للذاكرين؛ نماز بگزار در آغاز و انجام روز و ساعاتي از شب؛ زيرا نيكي ها، بدي ها را از ميان مي برند، اين تذكري است براي آنها كه اهل تذكرند.» [1] .



[ صفحه 96]



اين آيه نشان دهنده ي اهميت و تأثير و قدرت نماز است، و اين يك فضل و لطف الهي است در حق ما، خداوند دوست ندارد بندگانش آلوده به گناه شوند و اگر هم گناه كردند براي محو آن گناه به ما دستور داده نماز بخوانيد، اين به آن معنا نيست كه ما گناه كنيم بعد نماز بخوانيم تا آن گناه از بين برود، اين نيك فرصت و امتياز و فضلي است براي بندگاني كه سهوا گناه نمودند و اصرار بر گناه نداشتند.

روايات فراواني دال بر اين است كه نماز گناهان را پاك مي كند، در اين جا چند نمونه از آن را بيان مي كنيم:

امام صادق عليه السلام فرمودند: «ان الحسنات يذهبن السيئات، قال: صلاة الليل تكفر ما كان من ذنوب النهار؛ همانا نيكي ها، بديها را مي برد. فرمود: نماز شب آنها را كه از گناهان روز بوده، از ميان مي برد.» [2] .

در تفسير علي بن ابراهيم ذيل آيه ي فوق «و اقم الصلوة» اين حديث به چشم مي خورد: «نماز شب گناهان و سيئاتي كه در روز انجام گرفته است، را از بين مي برد.» [3] .

امام صادق عليه السلام مي فرمايد: «صلاة المؤمن بالليل تذهب بما عمل من ذنب بالنهار؛ نماز شب گناهاني را كه مؤمن در روز مرتكب شده است را از بين مي برد.» [4] .

در حديثي رسول خدا صلي الله عليه وآله وسلم مي فرمايد: «ان قيام الليل قربة الي الله و منهاه عن الاثم و تكفير السيئات؛ بيداري شب انسان را به خدا نزديك مي كند، و از گناه باز مي دارد و گناهان را مي پوشاند.» [5] .



[ صفحه 97]




پاورقي

[1] سوره ي هود، آيه ي 113.

[2] تفسير العياشي، ج 2، ص 164.

[3] سفينة البحار، ج 2، ص 253.

[4] ثواب الاعمال، ص 100.

[5] بحارالانوار، ج 87، ص 123.


بازگشت