وضوي كامل


اولين عملي كه يك نمازگزار براي آماده ساختن خود براي نماز و حضور در بارگاه حضرت حق تعالي انجام دهد، بجا آوردن يك وضوي كامل است.
وضو داراي شرايط خاصي است كه آگاهي از آن بر هر فرد مسلماني واجب است. فلسفه وضو بر اساس يك حالت عرفاني بنا نهاده شده است.
كسي كه مي خواهد با خالقي كه تمام جهان هستي اش به اشاره او بستگي دارد و اگر لحظه اي نظر لطفش را از جهان بردارد، جهاني فاني خواهد گرديد، سخن بگويد، بايد خود را لايق مناجات با چنين خالقي بنمايد و در آبي كه خلق فرموده است و دستور وضو در آن را داده است، خود را وضو بدهد، درست به همان شيوه اي كه خود او فرموده است!
بنابراين لايق حضور شدن، شرايطي لازم دارد و شرايط آن انجام يك وضوي كاملي است كه از طريق پيامبر بزرگوار اسلام صلي الله عليه و آله و سلم كه به دستور خداوند عالميان صادر گرديده و به ما رسيده است.
به جا آوردن چنين وضويي شرايط ورود به آن نمازي است كه قرار است آغاز شود و در آن ببينيم كه با كه سخن مي گوئيم و چه مي گوئيم!
از حضرت رسول الله صلي الله عليه و اله نقل شده است:
«مَنْ أَسْبَغَ وُضُوءَهُ وَ أَحْسَنَ صَلَاتَهُ وَ أَدَّي زَكَاةَ مَالِهِ وَ كَفَّ غَضَبَهُ وَ سَجَنَ لِسَانَهُ وَ اسْتَغْفَرَ لِذَنْبِهِ وَ أَدَّي النَّصِيحَةَ لِأَهْلِ بَيْتِ نَبِيِّهِ ص فَقَدِ اسْتَكْمَلَ حَقَائِقَ الْإِيمَانِ وَ أَبْوَابُ الْجَنَّةِ مَفْتُوحَةٌ لَه ؛ (1)
كسي كه وضوي خود را كامل و شاداب بجاي آورد، نماز خويش نيكو كند، زكات مال خود بدهد، خشم خويشتن فروخورد، زبان بر گناه ببندد، براي گناه خود آمرزش بخواهد، و اهل بيت پيغمبر خود را خالصانه دوست بدارد و خيرخواهشان باشد، البته حقايق ايمان خود را به كمال رسانده است و درهاي بهشت به روي او باز است.»

پاورقي

1- ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، النص، ص 26.

بازگشت